Kontroly ČOI na Žatecké Dočesné

22.09.2017 22:45

Největší slavnosti chmele a piva se každoročně konají v Žatci. Letošní jubilejní 60. ročník Žatecké Dočesné nabízel návštěvníkům nejen pivo z téměř 30 pivovarů, ale i množství občerstvení a drobného zboží. Česká obchodní inspekce provedla 8 kontrol stánkového prodeje a ve 4 případech zjistila porušení právních předpisů.

Kontroly ČOI na Žatecké Dočesné
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Ústí nad Labem uskutečnila na začátku měsíce září 8 kontrol stánkového prodeje na Žatecké Dočesné. Porušení právních předpisů zjistila u 4 prodávajících. Jednalo se o neseznámení spotřebitele s cenami nabízených výrobků, absence českých návodů u drogistického zboží a prodej hraček, které neodpovídají stanoveným požadavkům dle Nařízení vlády č. 86/2011 Sb., o technických požadavcích na hračky a příslušné technické normě ČSN týkající se bezpečnosti hraček. 

Inspektoři pro porušení právních předpisů uložili na místě 3 pokuty v celkové výši 4 000 Kč a s  jedním prodávajícím bude zahájeno správní řízení.  Dále uložili zákaz prodeje na 75 kusů drogistického zboží v celkové hodnotě 3 675 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…