Kraj Vysočina míří na Zemi živitelku, veze s sebou sumečka afrického a sušené křížaly

24.08.2022 14:07 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 25. srpna začíná na výstavišti v Českých Budějovicích jedna z největších tuzemských přehlídek zaměřených na zemědělský sektor Země živitelka a Kraj Vysočina zde ani letos nebude chybět.

Kraj Vysočina míří na Zemi živitelku, veze s sebou sumečka afrického a sušené křížaly
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

V pavilonu T1 tentokrát představí návštěvníkům chov sumečka afrického v ZD Hrotovice i pochoutky z jablek, cibule, papriky v podobě sušených křížal od neziskové organizace Háta z Ledče nad Sázavou. Už 48. ročník Země živitelka se v Českých Budějovicích koná od 25. srpna do 30. srpna 2022.

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí

Oficiální program startuje na českobudějovickém výstavišti v 10 hodin a tradičně se ho zúčastní také hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek i radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Pavel Hájek, kteří také v dopoledních hodinách slavnostně otevřou stánek Kraje Vysočina.

Pro letošní rok je v něm připravena ochutnávka regionálních produktů, konkrétně rybích specialit ze sumečka afrického, jehož chovem se zabývá ZD Hrotovice. V nabídce bude v chlazené i uzené verzi, návštěvníci se mohou těšit i na další recepty s využitím rybího masa.

Prezentaci na stánku Vysočiny v pavilonu T1 doplní jablečné křížaly, které nasušili klienti obecně prospěšné společnosti Háta z Ledče nad Sázavou. Novinkou, kterou si pro letošní rok připravil Kraj Vysočina, je skládačka, věnovaná právě jablkům. Obsahuje nejen zajímavosti z oblasti pěstování jabloní v Česku, ale také informace o léčivých účincích jablek nebo statistické údaje, vztahující se přímo k jabloním na Vysočině. Samozřejmě nechybí ani tři jednoduché a chutné jablečné recepty.

Více informací k národní výstavě Země živitelka včetně programu nejdete na ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…