Kraj Vysočina míří na Zemi živitelku, veze s sebou sumečka afrického a sušené křížaly

24.08.2022 14:07 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 25. srpna začíná na výstavišti v Českých Budějovicích jedna z největších tuzemských přehlídek zaměřených na zemědělský sektor Země živitelka a Kraj Vysočina zde ani letos nebude chybět.

Kraj Vysočina míří na Zemi živitelku, veze s sebou sumečka afrického a sušené křížaly
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

V pavilonu T1 tentokrát představí návštěvníkům chov sumečka afrického v ZD Hrotovice i pochoutky z jablek, cibule, papriky v podobě sušených křížal od neziskové organizace Háta z Ledče nad Sázavou. Už 48. ročník Země živitelka se v Českých Budějovicích koná od 25. srpna do 30. srpna 2022.

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí

Oficiální program startuje na českobudějovickém výstavišti v 10 hodin a tradičně se ho zúčastní také hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek i radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Pavel Hájek, kteří také v dopoledních hodinách slavnostně otevřou stánek Kraje Vysočina.

Pro letošní rok je v něm připravena ochutnávka regionálních produktů, konkrétně rybích specialit ze sumečka afrického, jehož chovem se zabývá ZD Hrotovice. V nabídce bude v chlazené i uzené verzi, návštěvníci se mohou těšit i na další recepty s využitím rybího masa.

Prezentaci na stánku Vysočiny v pavilonu T1 doplní jablečné křížaly, které nasušili klienti obecně prospěšné společnosti Háta z Ledče nad Sázavou. Novinkou, kterou si pro letošní rok připravil Kraj Vysočina, je skládačka, věnovaná právě jablkům. Obsahuje nejen zajímavosti z oblasti pěstování jabloní v Česku, ale také informace o léčivých účincích jablek nebo statistické údaje, vztahující se přímo k jabloním na Vysočině. Samozřejmě nechybí ani tři jednoduché a chutné jablečné recepty.

Více informací k národní výstavě Země živitelka včetně programu nejdete na ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…