Královéhradecký kraj: Další mimořádné opatření v dopravě - nástup a výstup jen zadními dveřmi

16.03.2020 12:31

Královéhradecký kraj dnes rozhodl o dalším mimořádném opatření v souvislosti s šířením nákazy Covid-19. Omezí kontakt mezi řidiči autobusů a cestujícími, a sníží tak riziko přenosu viru. K omezení kontaktů dojde i na železnici.

Královéhradecký kraj: Další mimořádné opatření v dopravě - nástup a výstup jen zadními dveřmi
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Zakazujeme nástup předními dveřmi. Cestující budou nastupovat i vystupovat druhými, případně i dalšími dveřmi. Cestující nebudou po nástupu odbaveni řidičem ani odbavovacím zařízením ve vozidle. Již zakoupené jízdní doklady se nebudou označovat,“ vysvětluje první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Autobusová doprava v rámci systému IREDO tak bude pro cestující dočasně zdarma.

„Jde nám na prvním místě o ochranu zdraví řidičů a zajištění veřejné dopravy v následujících týdnech. Zároveň se tím snažíme zjednodušit situaci veřejnosti, především lidí, kteří veřejnou dopravu potřebují k dojíždění do zaměstnání,“ dodává náměstek Martin Červíček.

O ukončení těchto opatření bude Královéhradecký kraj informovat. V souvislosti s nákazou již Královéhradecký kraj omezil počet spojů zhruba o deset procent proti normálnímu stavu, především těch využívaných k dojíždění do škol. Kraj také nařídil dopravcům častější dezinfekci vozů.

V souvislosti s uzavřením státních hranic také nejezdí autobusové linky do Polska.

Ve vlacích budou průvodčí nadále procházet, omezí ale kontakt s cestujícími tím, že budou provádět pouze vizuální kontrolu předložených dokladů a nebudou prodávat jízdenky. Pokladny ve stanicích budou fungovat v omezeném rozsahu.

O případných dalších úpravách jízdních řádů, které mohou nastat v reakci na podněty cestujících, bude Královéhradecký kraj dále informovat. Aktuální informace o spojích najdou cestující ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…