Královéhradecký kraj: Do první Burzy filantropie se přihlásilo 32 projektů, kraj dál hledá případné donátory

22.07.2023 22:08 | Tisková zpráva

Přihlašování projektů do prvního ročníku Burzy filantropie v Královéhradeckém kraji skončilo. O podporu se uchází celkem 32 projektů, mezi nimiž je například podpora projektů na recyklování oblečení a odpadů, vybavení pro kadetskou setninu či pomoc hendikepovaným rybářům. Královéhradecký kraj nadále hledá donátory, kteří by spolu s ním těmto aktivitám a plánům podali pomocnou ruku.

Královéhradecký kraj: Do první Burzy filantropie se přihlásilo 32 projektů, kraj dál hledá případné donátory
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Nesmírně mě těší, kolik projektů se do prvního ročníku přihlásilo. Jejich autoři chtějí pomáhat dětem, nemohoucím a potřebným, projekty jsou zaměřené na vzdělávání, rozvoj sportu i sociální oblast a každý z nich zlepší život v našem kraji, což mě utvrzuje v tom, že pořádáním Burzy filantropie děláme správnou věc. Stále proto hledáme donátory z řad firemního i veřejného sektoru, kteří by nám pomohli projekty podpořit částkou od 5 000 do 50 000 korun. Všechny projekty jsou zveřejněné na webových stránkách burzy, takže si případní zájemci mohou vybrat a podpořit třeba ty ve svém okolí,“ uvedl radní pro regionální rozvoj Adam Valenta.

První část celoročního procesu Burzy filantropie skončila 30. června, kdy se uzavřelo přihlašování projektů. Jejich podrobný popis i vytyčené cíle je možné si přečíst na stránce ZDE.

Donátoři z řad soukromého a veřejného sektoru následně vyberou z přihlášek ty, které postoupí do finále, tedy na samotnou Burzu filantropie. O postupujících projektech bude na webu burzy rozhodovat i veřejnost svým hlasováním, které se uskuteční mezi 5. a 12. zářím. Finále burzy se pak uskuteční 30. října 2023.

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41188 lidí

Donátoři z řad veřejného i soukromého sektoru se mohou hlásit krajské koordinátorce Burzy filantropie Ivě Skalské (iskalska@kr-kralovehradecky.cz).

Mezi přihlášenými je například projekt Oblastní charity Hradec Králové, která chce prostřednictvím nákupu nových praček a ledniček pomoci lidem bez domova, seniorům či hendikepovaným k nalezení a udržení nového bydlení, do kterého lze sehnat nábytek z druhé ruky, ale bílou techniku již nikoliv.

Sdružení Neratov, které provozuje chráněné pracoviště Naděje, by s pomocí donátorů chtělo pořídit úklidový stroj pro své klienty, kteří navzdory svému mentálnímu či fyzickému postižení provádějí úklidové práce v Neratově a okolí.

Kadetní setnina v Jičíně je unikátní projekt, který již osm let provozuje Klub vojenské historie Jičín. V rámci setniny děti poznávají historii naživo, neboť v dobových uniformách rakousko-uherské armády z roku 1866 trénují povely a zkoušejí život tehdejších kadetů. Od donátorů klub žádá pomoc s pořízením vybavení, které budou zapůjčovat dětem.

Asociace protetických pacientů chce v rámci Burzy filantropie získat prostředky pro vybudování lávky na vybraném břehu, odkud by mohli rybařit také lidé upoutaní na invalidní vozík.

Během říjnového finále burzy dostanou donátory či veřejností vybraní zástupci neziskových organizací osmiminutový prostor, aby svůj nápad představili. Na základě vystoupení pak donátoři rozhodnou o finanční či materiální podpoře, kdy jednomu projektu může pomoci více donátorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…