Královéhradecký kraj: Dozorčí rada odvolala předsedkyni představenstva zdravotnického holdingu

02.12.2020 19:38

Šestičlenná dozorčí rada Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje odvolala předsedkyni představenstva společnosti Ivanu Urešovou. Zároveň dozorčí rada navrhla změny ve složení správních rad jednotlivých nemocnic, které povedou k jejich větší samostatnosti.

Královéhradecký kraj: Dozorčí rada odvolala předsedkyni představenstva zdravotnického holdingu
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Dozorčí rada na svém pondělním zasedání odvolala Ivanu Urešovou z funkce předsedkyně představenstva a doporučila představenstvu holdingu zvolit do svého čela současného místopředsedu představenstva Mariana Tomášika,“ informoval radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink.

Vedle toho dozorčí rada doporučila představenstvu holdingu změny ve složení správních rad jednotlivých nemocnic. Každá správní rada by nově měla být tříčlenná – bude v ní zasedat ředitel nemocnice, jeden ze zaměstnanců dané nemocnice a zaměstnanec zdravotnického holdingu.

„Tímto krokem dáme větší důraz na samostatnost řízení nemocnic, poté co se ustoupilo od jejich sloučení pod jedno IČO. Je to jeden z prvních kroků, kterým chceme docílit zefektivnění správy krajského zdravotnictví,“ doplnil radní Fink.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje je akciová společnost, pod kterou spadají oblastní nemocnice v Náchodě, Jičíně, Trutnově a Dvoře Králové nad Labem. Jediným vlastníkem společnosti je Královéhradecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…