Královéhradecký kraj: Stavba operačních sálů ve Dvoře vyjde na více než 62 milionů korun

17.02.2022 20:22 | Tisková zpráva

Nástavbu na stávající budově laboratoří Městské nemocnice Dvůr Králové nad Labem, která pojme dva nové operační sály se zázemím, postaví dodavatelská firma za 62,6 milionu korun. Stavba má začít letos na jaře.

Královéhradecký kraj: Stavba operačních sálů ve Dvoře vyjde na více než 62 milionů korun
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Dlouhou dobu po dokončení budovy laboratoří nepadlo rozhodnutí, zda se bude pokračovat s výstavbou operačních sálů. Teprve nové vedení kraje se loni k tomuto kroku rozhodlo a já jsem rád, že tak plníme náš slib. Osobně jsem se kvůli této investici účastnil mnoha jednání a považuji ji ze střednědobého pohledu za velmi důležitou pro celý region Královédvorska,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Současné operační sály, které slouží především chirurgii a urologii, prošly poslední úpravou před čtyřiceti lety a jejich stav již neodpovídá potřebám moderní medicíny.

„Problémem je zejména dispoziční řešení, které neumožňuje oddělení takzvaného špinavého a čistého provozu. Nelze plnit hygienické požadavky. Výstavba nových sálů je tak opodstatněná a do budoucna taková investice garantuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči pro obyvatele spádové oblasti,“ vysvětlil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast investic.

Vybudování nástavby kraj vysoutěžil za částku 62,6 milionu korun, které uvolní z Fondu rozvoje a reprodukce. Na stavbu významně přispěl ředitel společnosti JUTA Jiří Hlavatý. Maximálně přípustná cena byla 67,5 milionu korun. Stavba by měla začít na přelomu dubna a května a na její dokončení bude mít dodavatel jeden rok.

Dva nové operační sály vzniknou v nástavbě budovy laboratoří, která bude propojena s hlavní budovou nadzemním spojovacím krčkem. V navrženém druhém nadzemním podlaží budou vedle sálů také prostory sterilizace a provozní zázemí. Ve třetím podlaží bude technické zázemí. Včetně vybavení, které není součástí této zakázky, by měly sály vyjít na 95 milionů korun.

Lékaři Městské nemocnice Dvůr Králové nad Labem ročně provedou okolo 1500 operací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …