Královéhradecký kraj: Stavební práce v broumovské nemocnici skončily

30.06.2022 9:15 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj dokončil stavební úpravy v broumovské nemocnici. Budova je nově zateplená, má vyměněná stará okna a díky přestavbě části druhého nadzemního podlaží zde nově vzniklo 12 pokojů oddělení lůžek následné péče a prostory pro personál. Opravená byla i střecha. Kraj za oba stavební projekty, které chvíli běžely souběžně, zaplatil téměř 42 milionů korun bez DPH.

Královéhradecký kraj: Stavební práce v broumovské nemocnici skončily
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„V broumovské nemocnici jsme úspěšně dokončili dva stavební projekty. Podařilo se nám kompletně zateplit celý objekt, opravit část střechy i přestavět druhé nadzemní podlaží. Přestavba oddělení lůžek následné péče spojená s opravou střechy trvala 47 týdnů a skončila letos v lednu. Zateplit celou budovu a vyměnit okna se podařilo za necelých 20 měsíců. Náklady na stavební práce, projekční činnost, technický i autorský dozor a bezpečnost práce se u obou projektů dohromady dosáhly téměř 42 milionů korun,“ uvedl 1. náměstek hejtmana pro investice Pavel Bulíček.

Projekt zateplení broumovské nemocnice začal v říjnu loňského roku a letos v květnu byl hotový. V průběhu devatenácti měsíců dělníci vyměnili všechna okna i parapety a stěny budovy pokryli izolačními fasádními deskami z čedičové minerální vlny o tloušťce 300 mm. Tyto stavební úpravy zefektivnily vytápění objektu a snížily únik tepla. Projekt byl spolufinancován ze zdrojů Evropské unie v rámci Operačního programu Životní prostředí (OPŽP) a celkem stál 19 milionů korun bez DPH.

„Ve 2. nadzemním podlaží Nemocnice Broumov byla dokončena třetí závěrečná etapa stavebních úprav. Díky ní zde vzniklo 26 lůžek následné péče a dále například provozní zázemí, sesterna nebo pracovna fyzioterapeuta. V investicích do krajských zdravotnických zařízení neustále pokračujeme, abychom zaměstnancům zajistili moderní a efektivní prostředí a ti tak pacientům mohli poskytovat jen nejlepší péči,“ doplnil radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink.

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6690 lidí

Kromě přestavby oddělení pracovali dělníci také na střeše nemocnice, kde vyměnili část střešní krytiny a dřevěného bednění. Stávající prvky krovu byly opatřeny napouštěcím nátěrem proti dřevokazným houbám, hmyzu a plísním. Silně napadené části dřeva vyměnili řemeslnici za nové. Projekt za téměř 23 milionů bez DPH, které kraj uhradil kompletně ze svého rozpočtu, obsahoval i klempířské práce a montáž okapů a střešní části hromosvodů.

„V uplynulých letech kraj nechal v broumovské nemocnici zmodernizovat oddělení JIP či NIP a DIOP a nyní jsme dokončili další dvě velké zakázky. Těmito investicemi děláme vše pro to, abychom na Broumovsku zachovali zdravotní péči a zajistili obyvatelům této části našeho kraje funkční a moderní nemocnici s potřebnými službami, za kterými by jinak museli dojíždět do Náchoda,“ dodal hejtman Martin Červíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne