Královéhradecký kraj zateplí budovy novoměstské průmyslovky. Část fasády vyobrazí dílo Karla Čapka

18.05.2021 17:56

Stavbaři během června zahájí práce na zateplení šesti budov Střední průmyslové školy, Odborné školy a Základní školy Nové Město nad Metují.

Královéhradecký kraj zateplí budovy novoměstské průmyslovky. Část fasády vyobrazí dílo Karla Čapka
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Kromě energetické úspory dostanou budovy nová okna a fasádu, z níž část ponese úryvek dramatu R.U.R. spisovatele Karla Čapka. Náklady na projekt činí téměř 48 milionů korun. Hotový by mohl být v roce 2023.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

„V rámci snížení energetické náročnosti dojde u šesti budov k zateplení obvodového pláště a výměně oken. Za stavební práce kraj zaplatí 47,7 milionu s DPH, přičemž rekonstrukci provede společnost PS-STAV Náchod. Stavba poběží maximálně na dvou budovách současně a dokončení celého projektu tak plánujeme do dvou let,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast inovací, investic a informačních technologií Pavel Bulíček.

Netradiční pojetí bude mít část fasády jedné z budov, která ponese text dramatu R.U.R. světoznámého spisovatele a rodáka z Malých Svatoňovic Karla Čapka. Černý text na bílém podkladu doplní šedá barva fasády zbývajících budov.

„Pro kvalitní odbornou výuku je nezbytné především kvalitní vybavení učeben a celková úroveň prostředí v každé škole. Projekt zateplení novoměstské průmyslovky znamená nejen zlepšení prostředí a podmínek pro žáky a učitele, ale pro kraj jakožto zřizovatele to znamená nemalou úsporu financí za energie do budoucna. Věřím, že odkaz na dílo jednoho z našich spisovatelů upozorní na novoměstskou  průmyslovku a do budoucna jí přivede nové žáky,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Arnošt Štěpánek.

Střední průmyslová škola, Odborná škola a Základní škola Nové Město nad Metují nabízí maturitní obory zaměřené na strojírenství a informační technologie. Zájemci o maturitní obor s výučním listem mohou využít nabídku vzdělání v odvětví mechanik seřizovač-programátor CNC strojů.

Žákům jsou dále k dispozici obory s výučním listem jako je obráběč kovů, strojní mechanik, jemný mechanik, kuchař-číšník, cukrář, pekař, pečovatel, prodavač, květinář-aranžér, autoopravář, opravář zemědělských strojů, zámečník-údržbář nebo dvouletá praktická škola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…