Křesadlo převezme šest dobrovolníků v Jablonci nad Nisou

03.12.2014 12:15

Slavnostní galavečer udílení cen Křesadlo se v jabloneckém Městském divadle koná ve čtvrtek 4. prosince od 17 hodin. Ocenění převezme šestice dobrovolníků Libereckého kraje, kteří v roce 2014 věnovali svůj čas a síly ve prospěch potřebných.

Křesadlo převezme šest dobrovolníků v Jablonci nad Nisou
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

V rámci tohoto ceremoniálu, který se koná pod záštitou hejtmana LK Martina Půty a senátora Jaroslava Zemana, připravil jablonecký Český červený kříž jako pořadatel spolu s partnerem akce Společností Severočeské vodovody a kanalizace také doprovodný program. O hudební část se postará soubor Izerína a na jevišti svou prezentaci představí studio orientálního tance Tasmina. 

Závěr večera u připravených rautových stolů bude příjemnou tečkou. Zájemci, kteří by chtěli udělování ocenění Křesadlo v jabloneckém Městském divadle vidět na vlastní oči, si mohou v době otevření pokladny divadla dojít pro vstupenky, které jsou, jak už je tradicí, zdarma. 

Myšlenka každoročního ocenění dobrovolníků vznikla již v rámci Mezinárodního rokudobrovolníkůvroce2001. Symbolika udělované ceny i jejího názvu je více než zřejmá: dobrovolníci jsou těmi, kdo pomáhá vykřesat jiskry lidství. Důmyslná kombinace několika prvků, které dokáží zázrak – vznikne oheň. Živel, který udržuje náš život, pokud je v dobrých a pečujících rukou, a který také dokáže náš život zmařit, pokud jej nedokážeme ovládnout nebo je v rukou, které nechtějí činit dobro. 

Křesadlo, jako symbol práce a odhodlání našich dobrovolníků, je symbolem vzniku něčeho krásného. Spojení ochoty pomáhat, převzetí zodpovědnosti za druhé, péče a lásky, ale často také odvahy vzepřít se jednoduchým řešením a snad i nechápavým reakcím druhých. Cílem udělování ceny KŘESADLO je ocenit dobrovolníky, zviditelnit dobrovolnictví i neziskový sektor, vzbudit v lidech zájem o dobrovolnou činnost i respekt k těm, kteří ji vykonávají. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…