Kriminalistický ústav Praha má nového ředitele

23.03.2016 16:53

Od poloviny března 2016 došlo ke změně ve vedení Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR.

Kriminalistický ústav Praha má nového ředitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté, ilustrační foto

Náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování brig. gen. Mgr. Zdeněk Laube jmenoval do funkce ředitele Kriminalistického ústavu Praha plk. Mgr. Ľuboše Kothaje, který uspěl v nabídkovém řízení. 

Foto - plk. Mgr. Ľuboš Kothaj.jpg

Plukovník Kothaj pracuje u policie od roku 1993. Po ročním působení u pohraniční policie v Bílé přestoupil do Kriminalistického ústavu, kde začínal jako znalec na oddělení fonoskopie. O několik let později pracoval na oddělení počítačové kriminality. Od roku 2000 zastával řídící funkce na různých úrovních -  od vedoucího oddělení technického rozvoje a informatiky, přes vedoucího odboru servisních služeb až po vedoucího odboru kanceláře ředitele. Od března 2011 do současné doby byl náměstkem ředitele Kriminalistického ústavu pro výkon.  

Ředitel Kothaj si klade za cíl: zvýšit úroveň znalecké činnosti a poskytovaných služeb pro orgány činné v trestním řízení, více aplikovat výsledky výzkumu a vývoje do znalecké a kriminalisticko-technické praxe, posílit spolupráci s odbory kriminalistické techniky a expertiz a pracovišti kriminalistické techniky územních odborů, upevnit pozici Kriminalistického ústavu na mezinárodní úrovni a v neposlední řadě provést organizační změny, které přispějí k naplnění výše uvedených priorit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…