Kulturní Autobus linky 2015 podpořila Nadace ČEZ

09.09.2012 9:15

V pátek 7. září 2012 poprvé vyjel na svou cestu po Plzeňském kraji speciální autobus, který představí koncept projektu Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury (EHMK). Nadace ČEZ přispěla na jeho technické a umělecké zařízení částkou 350 tisíc korun. Posádka složená z herců, hudebníků, výtvarníků a performerů bude bavit návštěvníky před kostelem sv. Jiří v Plzni na Doubravce.

Kulturní Autobus linky 2015 podpořila Nadace ČEZ
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Autobus funguje jako pojízdné kulturní a komunitní centrum po regionu. Vozidlo s křídly a nafukovacím stanem přestavěné z běžné „karosy“ navrhli přední čeští výtvarníci Petr Nikl a Ondřej Smeykal. Díky nadačnímu příspěvku se pořídila scéna, osvětlení, ozvučení, promítací zařízení a nábytek.

„V první řadě má náš autobus netradičním způsobem komunikovat s venkovským publikem, rozvážet inspiraci a sdělovat, že projekt EHMK je pro každého, kdo se bude chtít zapojit. Není to tedy jen atrakce, ale především komunikační nástroj,“ říká regionální manažerka týmu Plzeň 2015 Kateřina Melenová.
 
Program začal v 16 hodin slavnostním křtem autobusu. V průběhu odpoledne vystoupil špičkový francouzský cirkus 2 Rien Merci. Vrcholem premiéry v Plzni pak byl koncert hráče na největší gongy v Evropě,  Angličana vystupujícím pod pseudonymem Bear Love.
 
Regionální putování autobusu začalo v Nečtinech, kde 8. září zahájil obnovený provoz kaple Sv. Anny. Další zastávky jsou uveřejněny na www.plzen2015.net
 
Nadace ČEZ podpořila v letošním roce 30 projektů – 21 v Plzeňském kraji, 9 v Karlovarském kraji. Sedm projektů bylo z oblasti kultury v celkové hodnotě více než 900 tisíc korun.
 
O Nadaci
Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje prostřednictvím grantových řízení různé veřejně prospěšné aktivity zaměřené na děti a mládež, sociální oblast, kulturu, sport, vzdělávání, infrastrukturu a ekologii. Díky objemu rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.
 
Programy Nadace ČEZ
Oranžové hřiště
Oranžová učebna
Oranžové schody
Oranžové kolo
Podpora regionů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…