Laboratoře zblízka - to je Den otevřených dveří Fakulty stavební ČVUT v Praze

25.01.2017 21:50

Zájem o stavařinu stále roste, a tak Fakulta stavební ČVUT v Praze nabízí studentům středních škol a dalším potenciálním zájemcům o studium využít 27. ledna 2017 Dne otevřených dveří. Během něj mohou zjistit vše potřebné o studiu na největší fakultě ČVUT. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost poslechnout si příběhy absolventů na vysokých pozicích stavebních firem. Den otevřených dveří bude od 9.30 do 15.00 hod. na adrese Thákurova 7, Praha 6.

Laboratoře zblízka - to je Den otevřených dveří Fakulty stavební ČVUT v Praze
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Program nabídne nejen informace o přijímacím řízení, formě a možnostech studia, ale i exkurze s příležitostí nahlédnout do míst, kde vzniká věda. V laboratořích budou připravené experimenty. Ty potenciální studenty seznámí s praktickou ukázkou, se kterou se během studia potkají.  

V rámci exkurzí se otevře laboratoř silničních staveb, kde kromě softwaru, který ulehčuje práci při tvoření projektů, bude připravena i ukázka rozpouštění asfaltu. Pro milovníky chemie, bude připravena laboratoř materiálového inženýrství a chemie. K nahlédnutí budou i laboratoře TZB (technické zabezpečení budov) a vodohospodářská hala, kde je postaven model slalomové dráhy TOKIO a model plavební komory Děčín. I letos budou v Ateliéru D připraveny ukázky studentských prací oboru Architektura a stavitelství a Geodézie, kartografie a geoinformatika.

„Fakulta má špičkové vybavení, nabízí studentům kvalitní a příjemné zázemí.  Naše studenty vyučují akademičtí pracovníci, kteří jsou experty ve svém oboru a jsou mezinárodně uznávanými odborníky. V rámci dne otevřených dveří návštěvníkům zpřístupníme laboratoře, aby se každý mohl přesvědčit o kvalitě zázemí pro studium. Věříme, že čas investovaný do návštěvy fakulty bude pro každého cenným zdrojem informací pro klíčové rozhodování o profesní budoucnosti,“ uvádí děkanka fakulty profesorka Alena Kohoutková.

Část programu bude po celý den v atriu fakulty. Například soutěž pro studenty středních škol Hala roku JUNIOR 2017 nebo slavnostní vyhlášení fotografické soutěže Tvýma Očima 2016.

Novinkou na lednovém Dnu otevřených dveří bude tzv. odpočinková zóna, kde nebude chybět malé občerstvení nebo představení dalších aktivit Fakulty stavební.

Program celého dne najdete na našich webových stránkách - http://web.fsv.cvut.cz/aktuality/218/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…