Lesy ČR: Budoucí lesníci se v létě stanou adjunkty ve státních lesích

13.04.2021 11:48

Získat zkušenosti, pomoci v lesích v kůrovcové sezóně a něco si vydělat mohou i letos žáci a studenti středních a vysokých lesnických škol coby letní adjunkti Lesů ČR. Žádost stačí poslat do konce července na e-mail brigada@lesycr.cz. Podnik s projektem začal v roce 2018 a dosud v sezóně zaměstnal více než 440 brigádníků.

Lesy ČR: Budoucí lesníci se v létě stanou adjunkty ve státních lesích
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„Studentskou výpomoc využijeme v době největší kůrovcové aktivity. Adjunkti budou vyznačovat napadené stromy, čeká je pravidelná kontrola obranných opatření, tedy lapáků a lapačů, pomoc s asanací kůrovcového dříví a práce spojené s obnovou lesa, vše podle potřeb lesní správy i možností a dovedností brigádníků. Díky tomu se seznámí s lesnickým provozem, získají dobrou praxi a ujasní si, co chtějí po škole dělat. I my si vytipujeme šikovné budoucí kolegy,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček. Program už v minulých letech absolvovaly asi dvě desítky současných zaměstnanců a další nastoupí po ukončení studia.

Letní adjunkti najdou uplatnění od června do konce září především v kalamitních oblastech, tedy hlavně na Vysočině a severních Čechách. Pomoc ale uvítají během kůrovcové sezóny i další lesní správy a závody. „Na uvedený email stačí poslat stručný životopis a uvést lokalitu, ve které by chtěl zájemce působit. Vydělá si až 120 korun za hodinu a v případě, že je to student České zemědělské univerzity v Praze nebo brněnského MENDELU, mu školy udělí kredity za praxi,“ dodala Šárka Matějíčková, vedoucí Personálního odboru a ekonomiky práce Lesů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…