Lesy ČR: Prosíme o borovici, nemusí mít dva metry

12.12.2018 9:20

Lesníci rozvážejí vánoční stromky dětem.

Lesy ČR: Prosíme o borovici, nemusí mít dva metry
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

V tradičním adventním projektu Lesů České republiky „Vánoční stromky dětem“ se letos přihlásilo 157 zdravotnických a sociálních zařízení s dětskými klienty z celé republiky o 401 lesních vánočních stromků. Lesníci nyní stromky rozvážejí.

„Předem Vám děkujeme za stromky, děti budou mít radost….Prosíme o borovici, nemusí mít dva metry………,“ vzkázali zástupci některých zařízení. Lesníci ze státního podniku jim tento a příští týden zdarma dovezou objednané smrky a borovice z lesních prořezávek. Své žádosti registrovala dětská zařízení do 7. prosince v aplikaci www.vanocnistromkydetem.cz. Zájem měly dětské domovy, oddělení nemocnic, azylové domy i charitní domovy v celé zemi. Nejvíce stromků se tradičně předá v Ústeckém a Moravskoslezském kraji, dále ve Středočeském, Olomouckém a Zlínském kraji. „Projekt má každoročně vřelou odezvu, letošní ročník je už pátý,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…