Lesy ČR sečou kvůli chráněným rostlinám horské louky na Jesenicku

09.08.2019 12:04

Kosou a křovinořezem sečou tento týden čtyři horské chráněné louky na Jesenicku v Olomouckém kraji sekáči najatí Lesy České republiky. Lesníci tak vytváří vzácným rostlinám, jako je prstnatec bezový, mečík střechovitý nebo různé druhy orchidejí dobré přírodní podmínky k životu.

Lesy ČR sečou kvůli chráněným rostlinám horské louky na Jesenicku
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Tráva na 1,45 hektarech se seče U Kapličky, v přírodním parku Chebzí, na Mlynářské louce a také v katastrálním území Česká Ves. Dříve louky sekali dobrovolníci. Letos práci organizují Lesy ČR, které pozemky spravují. „Pro vzácné rostliny je právě v těchto končinách pravidelné sečení podmínkou  udržení populace,“ vysvětlil lesní správce z Jeseníku Filip Beneš. Na sečení se podílí také spolek Woodcraft Jeseníky vedený Ladislavem Šuškou, učitelem a místním přírodovědným nadšencem. Projekt finančně podporuje Ministerstvo životního prostředí prostřednictvím Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. Letošní náklady činí 37 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…