Lesy ČR svou nabídkou dřeva v aukcích oslovují drobné zpracovatele

17.01.2022 16:09 | Tisková zpráva

Lesy ČR v lednu zveřejnily 300 malých aukcí na těžbu stromů ve všech regionech v objemu, dosahujícím maximálně 200 metrů krychlových.

Lesy ČR svou nabídkou dřeva v aukcích oslovují drobné zpracovatele
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Svou poptávku po jehličnatých i listnatých dřevinách včetně smrku, borovice, modřínu, dubu, buku a dalších tak uspokojí i regionální pilařské provozy. Lesy ČR v lednu zveřejnily 300 malých aukcí na těžbu stromů ve všech regionech v objemu dosahujícím maximálně 200 metrů krychlových. Svou poptávku po jehličnatých i listnatých dřevinách včetně smrku, borovice, modřínu, dubu, buku a dalších tak uspokojí i regionální pilařské provozy.

„Aktuálně jsme na Českomoravské komoditní burze zveřejnili 300 aukcí a další připravujeme. Tato burza je otevřeným a veřejným trhem, na kterém se registruje a účastní soutěže řada subjektů. Věříme tedy, že naši nabídku využijí i menší zpracovatelé dřeva,“ uvedl Jiří Groda pověřený vedením Lesů ČR s tím, že podnik bude ve zveřejňování dalších „malých“ aukcí pokračovat.

Lesy ČR nabízí také dřevo veřejnosti, a to buď jako vyrobené dříví v širokém spektru sortimentů, nebo samovýrobcům, kteří si revírníkem vyznačené stromy sami vytěží a odvezou.

Kontakty, ceníky a veškeré informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…