Lesy Praha: S prací v lese nám pomáhají nové vleky k vyvážení dřeva

28.10.2018 16:40

Péče o pražské lesy vyžaduje spoustu práce a úsilí: Sázíme nové stromky, staráme se o zalesněné paseky, chráníme les před škůdci a také z něj odstraňujeme nemocné či nežádoucí dřeviny.

Lesy Praha: S prací v lese nám pomáhají nové vleky k vyvážení dřeva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Tím se snažíme udržet zelenou střechu Prahy co nejpestřejší a kvalitní pro současné i budoucí generace Pražanů. V práci nám často pomáhá i technika, díky které navíc můžeme hospodařit i ohleduplněji k životnímu prostředí. Mezi stroje, díky kterým z lesa včas odvezeme například stromy napadené kůrovcem nebo odstraněné nebezpečné polomy, patří vyvážecí soupravy skládající se z traktoru a speciálního přívěsu s hydraulickou rukou. A právě o dva takové přívěsy jsme teď na podzim rozšířili náš strojový park. Pomáhat nám budou s vyvážením dřeva z porostů ve správě našich lesních úseků Šárka a Běchovice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…