Letiště Praha: Dočasné pozastavení letů ze severní Itálie a Jižní Koreje

08.03.2020 15:30

V souvislosti s výskytem nákazy koronaviru platí od 5. března 2020 Ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, na jehož základě došlo na 14 dní k přerušení přímých letů z vybraných destinací v severní Itálii do České republiky.

Letiště Praha: Dočasné pozastavení letů ze severní Itálie a Jižní Koreje
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Konkrétně se jedná o linky z Milána (letiště Bergamo a Malpensa), Benátek (letiště Marco Polo a Treviso) a Boloni. Do odvolání byly také pozastaveny přímé lety z/do jihokorejského Soulu. Cestujícím, kterým byl let zrušen, doporučujeme, aby na letiště nejezdili a obrátili se přímo na leteckou společnost, která by jim měla nabídnout náhradní řešení.

V tuto chvíli by se mělo přerušení letů ze severní Itálie dotknout během následujících 14 dní přibližně 70 letů. Ty provozují celkem tři letecké společnosti - easyJet, Ryanair a ČSA. České aerolinie však oznámily přerušení všech přímých letů mezi Prahou a destinacemi v severní Itálii již dříve. Přímé lety mezi Prahou a Soulem byly s platností od 5. března 2020 pozastaveny do odvolání, jedná se tak o linky letecké společnosti Korean Air i Českých aerolinií.

Letiště Praha na cestující dále velmi důrazně apeluje prostřednictvím mohutné informační kampaně v prostorách letiště. Na obou terminálech jsou umístěné velké informační tabule, polepy a plakáty, k dispozici jsou i letáky, které cestující informují o tom, co mají dělat v případě, že se vrací z rizikové oblasti a objeví se u nich známky respiračního onemocnění. Zároveň jsou zástupci Letiště Praha v nepřetržitém kontaktu s Orgány ochrany veřejného zdraví, například Hygienickou stanicí hlavního města Prahy. Těmto orgánům poskytujeme veškerou součinnost a informujeme je o situaci v provozu letiště.

Zároveň bylo po celém letišti rozmístěno více než 250 kusů zásobníků s desinfekcí, které jsou volně k použití pro všechny cestující i návštěvníky letiště. Na cestující a naše zaměstnance letiště apeluje, aby dodržovali základní hygienická pravidla.

Informace o již dříve nastavených opatřeních na Letišti Václava Havla Praha najdete ZDE.

Další aktuální informace naleznete také na Twitteru Letiště Praha @PragueAirport (ZDE).

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…