Letiště Praha: Novým členem představenstva se stal Jiří Černík

31.10.2019 12:04

Novým členem představenstva společnosti Letiště Praha, a. s., je od 15. října 2019 pan Jiří Černík. Bude zodpovědný za oblast financí, nákupu a informačních technologií. Na letiště přichází z pozice finančního ředitele společnosti Skanska. Jeho zkušenosti z oboru stavebnictví budou klíčové zejména pro plánované investice a financování rozvoje Letiště Václava Havla Praha v následujících letech, ve kterých se plánuje rozšíření Terminálu 2, výstavba nové paralelní dráhy a v delším časovém horizontu také tzv. Airport City v okolí letiště.

Letiště Praha: Novým členem představenstva se stal Jiří Černík
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Jiří Černík vystudoval obor finanční podnikání na Masarykově univerzitě v Brně. Na pražské letiště přichází z postu finančního ředitele společnosti Skanska. Před nástupem do Skansky nasbíral řadu zkušeností s řízením financí, controlligem a auditem v oborech poradenství, plynárenství, průmyslu a také technologií. Kromě firmy Skanska působil například také ve společnosti Zetor Trade jako finanční ředitel nebo ve společnosti Honeywell jako finanční analytik pro Evropu. Ve společnosti Jihomoravská plynárenská se věnoval z pozice ředitele controllingu a v auditorské firmě EY Česká republika (dříve Ernst & Young) zastával pozici audit supervisora.

„Efektivně řízené finance patří ke klíčovým úkolům společnosti, což je také jeden z důvodů, proč byl ve spolupráci s akcionářem do představenstva vybrán zkušený odborník s dlouholetou praxí v této oblasti. Zkušenosti Jiřího Černíka jsou však pro nás cenné i v mnoha dalších odvětvích, jelikož na postu finančního ředitele společnosti Skanska získal také bohatou praxi v oboru stavebnictví. To pro nás bude z pohledu plánovaných investic do rozvoje Letiště Praha velkým přínosem,“ říká Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…