Letní letový řád na Letišti Václava Havla přináší řadu novinek

21.03.2015 10:47

V neděli 29. března vstoupí na Letišti Václava Havla Praha v platnost nový letní letový řád. V nadcházející sezóně, která potrvá do 24. října 2015, své služby v rámci pravidelné přepravy nabídne 60 dopravců, jejichž letadla budou směřovat do 138 míst po celém světě. Na Letiště Václava Havla Praha bude létat 6 nových dopravců a celkem bude Praha spojena s 29 novými destinacemi.

Letní letový řád na Letišti Václava Havla přináší řadu novinek
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

„Podařilo se nám nejen přilákat do Prahy nové letecké společnosti, ale i přesvědčit stávající dopravce, aby pokračovali na linkách zavedených v zimní sezóně a rozšiřovali svoji nabídku spojení z Prahy. Na letní sezónu tak můžeme cestujícím nabídnout rekordní počet destinací ve 45 zemích světa,“ komentoval nový letový řád předseda představenstva Českého aeroholdingu Václav Řehoř, a dodal: „Nejen díky novým linkám, ale i navyšování frekvencí na již zavedených spojích, očekáváme i v letošním roce mírný meziroční nárůst počtu cestujících okolo 2 %.“

Mezi nové destinace patří lety Českých aerolinií do polských měst Poznaň a Gdaňsk, německého Stuttgartu, italské Boloně, dánského Billundu, španělského Bilbaa, portugalského Porta, britského Liverpoolu a irského Corku, na severu do norských měst Stavanger a Kristiansand, švédského Linköpingu a Växjö a dále do francouzského kraje vína Bordeaux, kam bude nově létat také Volotea.

K novinkám se přidaly i některé původně charterové destinace jako Funchal na Madeiře, Samos, Podgorica, Faro, Preveza nebo Varna, které byly převedeny do pravidelného provozu českého dopravce SmartWings. Mezi další nové linky dopravce patří i Tirana a Fuerteventura.

Nový dopravce Air Cairo spojí Prahu pravidelnými lety s další dovolenkovou destinací, egyptskou Hurghadou. Po letech se budou vracet linky do irského Belfastu a skotského Glasgow, a to díky spojení s Jet2.com. Svoji působnost na Letišti Václava Havla Praha bude rozšiřovat také Ryanair, a to zavedením nové linky do Brém.

Společnost Transaero Airlines nabídne alternativu ve spojení do Moskvy v podobě letů na letiště Vnukovo. Další ruskou destinaci Čerepovec nabídne ve svém letovém řádu nový dopravce Air Company Severstal.

S nabídkou přímých spojení přichází do Prahy také dopravce AirBerlin, který obnoví linku do Berlína.

Nejvíce linek leteckých dopravců bude během této sezony směřovat do Itálie (14 destinací), Velké Británie (13 destinací) a Španělska (12). Následuje Rusko a Řecko s deseti destinacemi spojenými s Prahou přímou pravidelnou linkou.

Mezi nejoblíbenější destinace s nejvyšším počtem spojení z Letiště Václava Havla Praha budou patřit Moskva (Šeremetěvo), Paříž (letiště Charles de Gaulle), Frankfurt, Amsterdam a Varšava.

Celkový přehled novinek:

29 nových destinací v pravidelné přepravě:

Belfast*

(Jet2.com)

Fuerteventura*

(SmartWings)

Porto*

(České aerolinie)

Berlín

(AirBerlin)

Gdaňsk

(České aerolinie)

Poznaň

(České aerolinie)

Bilbao*

(České aerolinie)

Glasgow

(Jet2.com)

Preveza*

(SmartWings)

Billund

(České aerolinie)

Hurghada

(Air Cairo)

Samos*

(SmartWings)

Boloňa

(České aerolinie)

Kristiansand*

(České aerolinie)

Stavanger*

(České aerolinie)

Bordeaux*

(Volotea, České   aerolinie)

Linköping*

(České aerolinie)

Stuttgart

(České aerolinie)

Brémy

(Ryanair)

Liverpool

(České aerolinie)

Tirana*

(SmartWings)

Cork*

(České aerolinie)

Madeira/ Funchal*

(SmartWings)

Växjö*

(České aerolinie)

Čerepovec*

(Air Company Severstal)

Moskva/ Vnukovo

(Transaero Airlines)

Varna*

(SmartWings)

Faro*

(SmartWings)

Podgorica*

(SmartWings)

 

 

* sezonní operování
6 nových dopravců:  Air Cairo, Transaero Airlines, flydubai, Air Company Severstal, AirBerlin, UPS (cargo)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…