Liberecký kraj podpoří fungování organizací v sociálních službách třiceti miliony

18.11.2021 21:20 | Tisková zpráva

Rada Libereckého krajeschválila dotace v celkové výši 30 000 000 korun neziskovým organizacím, které poskytují sociální služby na území kraje a jsou součástí Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje.

Liberecký kraj podpoří fungování organizací v sociálních službách třiceti miliony
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Peníze z krajského rozpočtu pomohou celkem sto šesti organizacím zajistit jejich fungování v období od ledna do června roku 2022.

„Kraj každoročně na financování organizací sociálních služeb, zejména v prvních měsících nového roku, přispívá nemalé částky. Zpočátku jsme z rozpočtu uvolňovali pět milionů korun, loni a letos už to bylo dvakrát tolik, tedy deset milionů a v příštím roce se částka zvýší trojnásobně. Tyto organizace mají většinou koncem roku vyčerpaný státní příspěvek na fungování a Liberecký kraj jim touto cestou už řadu let pomáhá zachovat kvalitu poskytovaných služeb i činnost v první části nového roku, než opět obdrží finanční podporu od státu,“ vysvětlil Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí a podotýká: „Bohužel stále není státem nastavený takový způsob financování, který by neziskové organizace každoročně nepřiváděl do nejistoty ohledně jejich financování a existence.“

Liberecký kraj na základě dotačního řízení obdržel celkem 107 žádostí v celkové výši 43.813.095 Kč. Kvůli nedostatkům byla vyřazena jedna žádost a podpořeno jich tak je 106. Rozděleno bude mezi ně již zmíněných 30 milionů korun. Podpořeny jsou organizace působící napříč Libereckým krajem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…