Lichtenštejnský palác na pražské Kampě přivítal rekordních 1620 návštěvníků

17.11.2017 20:47

Lichtenštejnský palác navštívilo v rámci dne otevřených dveří u příležitosti státního svátku připomínajícího boj za svobodu a demokracii 1620 návštěvníků.

Lichtenštejnský palác na pražské Kampě přivítal rekordních 1620 návštěvníků
Foto: Úřad vlády
Popisek: Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci.

Objekt pod správou Úřadu vlády ČR, který byl otevřen teprve počtvrté v historii, nabídl veřejnosti nejen pohled do interiérů jednoho z nejvýznamnějších paláců, kde probíhají vrcholné protokolární akce na státní úrovni, ale díky komentovaným prohlídkám také podrobný historický výklad.

Prohlídka paláce, ve kterém pobýval při návštěvě ČR například španělský král Juan Carlos s chotí Sofií, britská královna Alžběta II. či japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko trvala přibližně 45 minut a návštěvníci při ní mohli shlédnout nejreprezentativnější sály. Mezi nejkrásnější prostory, které zájemce zaujaly, patřil například Zlatý salonek s výhledem na Vltavu, Modrý salonek situovaný směrem k Werichově vile nebo Hnědý salonek v přízemí.

Návštěvníci měli také jedinečnou příležitost shlédnout výstavu Čeští vědci a jejich vynálezy. Originální karikatury byly instalované u předsálí Zlatého a Hnědého salonku a přiblížili návštěvníkům populárním způsobem českou vědu. Hlavním cílem expozice bylo představit české vědce, vynálezce a objevitele, připomenout sílu inovací jako jednoho z hlavních hybatelů lidského vývoje a přiblížit historii vědy.

Veřejnost mohla také při návštěvě paláce hlasovat o nejlepší snímek v rámci fotografické soutěže na téma Život bez bariér, kterou druhým rokem vyhlásil Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. Přihlášeno bylo celkem 79 fotografií jak od profesionálních, tak i od amatérských fotografů. Cena se uděluje za snímky, které nejlépe zobrazují rovnocenné zapojení lidí se zdravotním postižením do společenských aktivit. Vyhlášení výsledků se uskuteční v pátek 1. prosince 2017 na galavečeru rovněž v Lichtenštejnském paláci. Předávání cen proběhne u příležitosti oslavy Mezinárodního dne osob se zdravotním postižením.

Podrobnější informace o fotografické soutěži na téma Život bez bariér naleznete na webových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…