MAS Naděje chce přispět k řešení problémů sociálně znevýhodněných obyvatel venkova

29.04.2022 20:29 | Tisková zpráva

Inspirativní akce v komunitních centrech, spolupráce se seniory, školami, sociálními službami, občanskými spolky, letní škola pro děti nebo podnikatelské inkubátory. I tak může vypadat podpora regionu Mostecka, Litvínovska a Teplicka v rámci budoucího programového období.

MAS Naděje chce přispět k řešení problémů sociálně znevýhodněných obyvatel venkova
Foto: MAS Naděje
Popisek: MAS Naděje, o.p.s. - logo

„Naše společnost chce subjekty a aktivity propojovat a posilovat regionální sounáležitost, která je v Ústeckém kraji významně ovlivněna historickými konsekvencemi“ sdělila ředitelka Kamila Fridrichová z obecně prospěšné společnosti MAS Naděje, která společné aktivity v regionu realizuje a koordinuje.

Činnosti se mimo jiné zaměřují na hledání příčin problémů v oblasti vzdělávání a sociální oblasti a snaží se aktivně zapojit všechny subjekty, které mají o tyto oblasti zájem, včetně široké veřejnosti. „Snažíme se tak úspěšně navázat na realizaci Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro období let 2014 – 2020, prostřednictvím které se nám podařilo v regionu podpořit projekty za bezmála 94 mil. Kč. Zvýšit kvalitu života obyvatel a zlepšit atraktivitu obecního prostoru je jedním z našich stěžejních a dlouhodobých cílů,“ uvedla Fridrichová.

Společnost se nyní začala intenzivně věnovat tvorbě tzv. Akčního plánu, jehož prostřednictvím by mohl být region podpořen finanční částkou okolo 20 mil. Kč. Finanční prostředky by plynuly z Operačního programu Zaměstnanost plus, jehož garantem je Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Společnost zorganizovala první společné jednání pracovní platformy, kde se sešly zástupci z řad obcí, škol, neziskových organizací, ale také např. úřadu práce.

Jednotlivé kroky se MAS Naděje chystá projednat také se starosty obcí. „Pevně věříme, že budeme schopni distribuovat finanční prostředky tam, kde budou nejvíce potřeba,“, dodává Petr Pillár, předseda správní rady MAS Naděje.

Více informací je k dispozici na webových stránkách MAS Naděje ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…