MD vypsalo soutěž na poradce pro výstavbu D4 formou PPP projektu

28.12.2016 12:30

Ministerstvo dopravy vypsalo v posledním předvánočním týdnu novou soutěž na poradce, která pomůže státu s realizací projektu PPP na dálnici D4. Cílem je získat dostatečně kvalifikované poradce pro zadávací řízení, ve kterém bude vybrán koncesionář projektu PPP. Ten zajistí dostavbu chybějících 32 kilometrů D4 mezi Příbramí a Pískem. Zároveň zabezpečí následný provoz a údržbu dálnice. Zahájit stavbu většiny zbývajících úseků D4 plánuje ministerstvo v roce 2019.

MD vypsalo soutěž na poradce pro výstavbu D4 formou PPP projektu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva dopravy

V novém zadávacím řízení Ministerstvo dopravy plně reflektovalo na předchozí výtky Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), na základě kterých bylo původní zadávací řízení na výběr poradců zrušeno. Před zahájením soutěže Ministerstvo dopravy využilo možnosti uspořádat předběžné tržní konzultace, což umožňuje nový zákon o zadávání veřejných zakázek. Tento kulatý stůl, na němž byly se zájemci prodiskutovány připravované zadávací podmínky, se konal v září na Ministerstvu dopravy. Jednotliví uchazeči nyní mají čas na podání nabídek do 15. února.

O dostavbě chybějících částí dálnice D4 formou PPP projektu rozhodla vláda v lednu. Snahou ministerstva je uzavřít co nejdříve výběrové řízení na poradce a nastavit ho tak, aby bylo transparentní a nediskriminovalo žádného z potenciálních zájemců, který bude disponovat potřebnými zkušenostmi.

Zahájení kvalifikačního kola samotného výběrového řízení na koncesionáře očekává ministerstvo v létě příštího roku. Uzavření koncesionářské smlouvy lze odhadovat na konec roku 2018. Podobně jako u dalších otevřených soutěží ale harmonogram může ovlivnit postup účastníků zadávacího řízení na poradce i samotného koncesionáře. Pokud vše půjde podle plánu, může být zahájena stavba většiny zbývajících úseků na D4 v první polovině roku 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…