MHMP: Koridor na pietní místo v Paláci Žofín se uzavřel, uctít památku můžete v Kinského zahradě

11.10.2019 20:20

Koridor na pietní místo k uctění památky Karla Gotta v Paláci Žofín se úderem dvacáté hodiny uzavírá. Lidé, kteří jsou aktuálně ve frontě, se ještě budou moci zesnulému zpěvákovi uklonit. Další již bohužel nebudou do koridoru z kapacitních a časových důvodů vpuštěni.

MHMP: Koridor na pietní místo v Paláci Žofín se uzavřel, uctít památku můžete v Kinského zahradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Od konce koridoru je fronta zhruba na tři hodiny. Prosíme zájemce, aby již nepřicházeli a využili pietní místo v Kinského zahradě, kde je stále prostor pro důstojné uctění památky zesnulého umělce.

V zahradě je vystavena fotografie Karla Gotta, u které jsou již květiny a svíčky. Konkrétně u budovy Národopisného muzea je celkem šest kondolenčních knih, do kterých je možné připojit svůj vzkaz. Pietní místo nabízí mnohem větší prostor pro krátké zastavení a pro tichou vzpomínku. Veřejnost jej může využít až do nedělní půlnoci.

Vstup je možný směrem od Paláce Žofín z náměstí Kinských, možné je ale využít i vstup ze severní strany od Strahova. V zahradě jsou k dispozici také toalety.

Pietní místo zřizuje hlavní město společně s městskou částí Praha 5, kde se nachází Kinského zahrada. Místo je po domluvě s rodinou zvoleno symbolicky, neboť Karel Gott v Praze 5 žil a byl i čestným občanem této městské části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…