MHMP: Máte dotaz na dění v metropoli? Zeptejte se radních hlavního města Prahy

07.07.2017 15:36

Pražský magistrát znovu spouští projekt Dotazy na radní. Jednotlivým členům rady hlavního města Prahy je opět možné prostřednictvím webových stránek pokládat dotazy, které spadají do jejich kompetence.

MHMP: Máte dotaz na dění v metropoli? Zeptejte se radních hlavního města Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Projekt Dotazy na radní (ZDE) původně připravilo Pražské fórum, ale v současných podmínkách a na platformě, na které fungoval, nebyla dlouhodobě udržitelná uživatelská podpora. Proto magistrátní odbor informatiky připravil rekonstrukci a vylepšení Dotazů na radní.

Původní myšlenka tři roky starého projektu zůstala zachována. Jedná se o transparentní možnost položit voleným zástupcům dotaz a nečekat na jednání zastupitelstva. Projekt je znovuspuštěn právě v době prázdnin, kdy se dva měsíce jednání Zastupitelstva hlavního města Prahy nekonají.

Dotazy, otázky, či připomínky je možné napsat prostřednictvím jednoduchého formuláře. V případě, že se nebude jednat o dotaz porušující zákony České republiky (vyloučeny budou dotazy např. vulgární či rasistické), bude zveřejněn na stránkách aplikace a příslušný radní na něj odpoví.

Vedle této možnosti je možné oslovovat konkrétní radní například prostřednictvím e-mailu. Kontakty na jednotlivé radní hl. m. Prahy nejdete na webu. Mailová adresa je složená ze jména a příjmení (jmeno.prijmeni@praha.eu).

Navíc primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová přišla s nápadem otevřít radnici pro osobní setkání s občany, a proto vypisuje termíny, aby s nimi mohla nejrůznější problémy probrat.

Otevřená radnice se zobrazuje na webových stránkách (ZDE) jako kalendář, kde se každý občan může přihlásit na vyhlášené termíny a osobně se setkat s primátorkou hlavního města. Ten, kdo bude chtít přijít, zvolí si ve své „přihlášce“ téma diskuze a následně obdrží odpověď na přijetí jeho žádosti na jím zvolený e-mail. Po schválení požadavku dostane další e-mail s potvrzením schůzky a místem konání. Radnice bude opět otevřena v září, o termínu budeme informovat prostřednictvím tiskové zprávy a na webu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…