MHMP: Ode dneška je obnoven nástup předními dveřmi v příměstských autobusech PID

20.04.2020 11:48

Krizový štáb hl. m. Prahy se dnes seznámil s aktuálními informacemi od Hygienické stanice hlavního města Prahy, složek IZS a z oblasti dopravy.

MHMP: Ode dneška je obnoven nástup předními dveřmi v příměstských autobusech PID
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

U příměstských autobusů členové štábu souhlasili s návratem nástupu cestujících předními dveřmi a s odbavováním u řidiče. Štáb vzal na vědomí informaci o ochranných pomůckách vydaných prostřednictvím Správy služeb hl. m. Prahy a magistrátního odboru bezpečnosti.

Obnovení nástupu cestujících předními dveřmi v příměstských autobusech Pražské integrované dopravy (PID) na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje bude platit od pondělí 20. dubna. Zároveň bude umožněn prodej a kontrola jízdních dokladů u řidiče. Krizový štáb doporučuje cestujícím, aby v zájmu maximální ochrany zdraví svého i řidičů minimalizovali hotovostní platby a pokud možno využívali pro nákup jízdného mobilní aplikaci PID Lítačka nebo platbu bezkontaktní platební kartou, případně zakoupili papírové jízdenky. Nákup jízdenek a časových kuponů je možný také v Infocentrech DPP a prodejních místech DPP ve vestibulech metra.

Městských autobusových linek v Praze se tato změna netýká, i nadále zůstanou na těchto linkách přední dveře zavřené a zároveň zůstane v těchto autobusech vyznačená ochranná zóna pracoviště řidiče v přední části autobusu.

Krizový štáb hl. m. Prahy dále doporučil investici do rekonstrukce vzduchotechniky infekční kliniky Nemocnice Na Bulovce. A vzal na vědomí přehled ochranných prostředků, které byly vydány prostřednictvím Správy služeb hl. m. Prahy a magistrátního odboru bezpečnosti sociálním a zdravotnickým zařízením institucím, organizacím, školám a školkám na území hlavního města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…