MHMP: Praha je připravena pomoci příjemcům grantů kvůli problémům s realizací kulturních akcí

13.03.2020 15:39

Magistrát hl. m. Prahy vydal doporučení příjemcům účelových neinvestičních dotací – grantů a individuálních účelových dotací v oblasti kultury a umění hlavního města Prahy, jejichž akce se v důsledku mimořádných opatření nemohou uskutečnit, či očekávají problémy.

MHMP: Praha je připravena pomoci příjemcům grantů kvůli problémům s realizací kulturních akcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Příjemci podpory města by měli zvážit možnost uskutečnit takové akce v náhradním termínu. Informovat neprodleně odbor kultury a cestovního ruchu Magistrátu hl. m. Prahy a řešit s ním další postup, včetně případných dodatků k uzavřeným smlouvám.

Hlavní město Praha tak vychází vstříc příjemcům dotací v oblasti kultury a umění a nabízí jim pomoc při plnění přijatých závazků.

Doporučení příjemcům účelových neinvestičních dotací – grantů a individuálních účelových dotací v oblasti kultury a umění hlavního města Prahy

v souvislosti s Opatřením vlády ČR, dle kterého se ruší všechna divadelní, hudební a filmová představení a další jim podobné kulturní a umělecké akce (výstavy, slavnosti, poutě, trhy, veletrhy apod.) veřejné i soukromé přesahující ve stejnou chvíli 30 osob.

Hl. město Praha, vedené snahou vyjít všem příjemcům dotací v oblasti kultury a umění maximálně vstříc a poskytnout jim veškerou pomoc při plnění přijatých závazků,

doporučuje:

Příjemcům účelových neinvestičních dotací – grantů a individuálních účelových dotací v oblasti kultury a umění hlavního města Prahy, kteří očekávají problémy s realizací kulturní produkce (nejde jen o ty, kteří budou nuceni akce zrušit), na kterou obdrželi citovanou dotaci

  1. Urychleně zvážit, zda lze předmětnou kulturní produkci uskutečnit v pozdějším termínu, a jestliže ano, zajistit si náhradní prostor v náhradním čase.
  2. Informovat o této skutečnosti odbor kultury a cestovního ruchu MHMP (nejlépe e-mailem), a to ještě před uplynutím doby, do které se ve smlouvě zavázali dotovanou produkci uskutečnit.
  3. Odbor kultury a cestovního ruchu MHMP uzavře s příjemcem dodatek ke stávající smlouvě s odložením termínu konání předmětné produkce do 31.12. 2020.
  4. V případě jakýchkoliv dalších problémů s plněním závazků vyplývajících z uzavřené dotační smlouvy (v souvislosti s „Opatřením vlády“) – např. rozsah plánované akce, rozsah výkonových ukazatelů – se obracejte na odbor kultury a cestovního ruchu MHMP, aby mohly být průběžně smluvně vyřešeny.
  5. I v těchto případech budou uzavírány dodatky ke smlouvám, které organizační, dramaturgické či finanční obtíže zohlední. Všechny úpravy spojené s plněním projektů bude odbor samozřejmě řešit po vzájemné dohodě s příjemci.
  6. Následné problémy s vyúčtováním závazků budou řešeny individuálně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…