MPSV přijalo zástupce Suverénního řádu maltézských rytířů

27.01.2018 15:16

Na Ministerstvu práce a sociálních věcí se dnes sešel náměstek ministryně pro řízení sekce legislativy Petr Hůrka se zástupcem Suverénního řádu maltézských rytířů velkošpitálníkem Dominiquem de La Rochefoucauld-Montbelem.

MPSV přijalo zástupce Suverénního řádu maltézských rytířů
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Jednali spolu o projektech v oblastech sociální, humanitární, záchranné či zdravotnické pomoci Maltézského řádu v ČR a v zahraničí.

„Jsem velice rád, že jsem měl možnost potkat se s nejvyšším představitelem Suverénního řádu maltézských rytířů a mluvit s ním o projektech a aktivitách, kterým se tento řád věnuje nejen v ČR, ale i po celém světě,“ řekl po jednání náměstek ministryně pro řízení sekce legislativy Petr Hůrka.

Suverénní řád maltézských rytířů je charitativní organizací světového významu a zároveň svrchovaným subjektem mezinárodního práva. V ČR se prostřednictvím organizace Maltézská pomoc, o.p.s. podílí na podpoře rodin pečujících o děti, mládež a osoby s postižením a napomáhá integraci osob se zdravotním a sociálním znevýhodněním, a to i za pomoci dotací poskytnutých MPSV a Úřadem práce ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…