MŠMT začalo rozdělovat dotace na sport

24.05.2017 9:10

Nová komise jmenovaná ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou začala rozdělovat dotace na sport. Komise posoudila první část žádostí o finance od sportovních klubů.

MŠMT začalo rozdělovat dotace na sport
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

V první fázi prošlo formální kontrolou a posouzením komise 1172 z celkem 4330 žádostí sportovních klubů (Program VIII). První část posouzených žadatelů obdrží na účty v těchto dnech téměř 239 milionů korun. Tyto peníze půjdou na sportování celkem 154.166 dětí. Peníze budou rozdělovány podle jednoduchého klíče, a sice 1000 korun na dítě sportující jedenkrát týdně (celkem 55.372 dětí), 2000 korun, pokud dítě v klubu sportuje dvakrát týdně a účastní se 4krát ročně soutěží (98.794 dětí).

V programu na podporu zdravotně postižených sportovců (Program VII) navrhla komise zachovat stávající rozdělení peněz pro sportovní reprezentaci ČR a na významné sportovní akce. Celkové částky na tyto účely zůstaly zachovány, a sice 26 milionů na reprezentaci a 7,5 milionu na významné sportovní akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…