MŽP: 100 milionů na environmentální vzdělávání

23.02.2015 12:27

Dobíhající Operační program Životní prostředí 2007–2013 nabízí poslední možnost získat dotace na environmentální vzdělávání.

MŽP: 100 milionů na environmentální vzdělávání
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

O finanční příspěvek mohou na Státním fondu životního prostředí ČR žádat organizace zabývající se environmentálním vzděláváním [1] od pondělí 23. února do 23. března 2015. K dispozici v této výzvě je 100 milionů Kč.

„Díky záchraně 18 miliard korun z eurofondů, jejichž ztráta hrozila v končícím OPŽP v loňském a tomto roce a které nemusí Česká republika vracet do Bruselu, máme nyní k dispozici volné prostředky na vyhlášení další výzvy. Dotaci je možné získat například na rekonstrukci stávajících environmentálních center a poraden, na jejich technické vybavení, na úpravu dětských hřišť a zahrad v přírodním stylu při mateřských školách nebo na vytvoření zázemí pro lesní mateřské školy,“ prozrazuje náměstek ministra životního prostředí pro fondy EU Jan Kříž.

Za programové období 2007–2013 bylo v OPŽP na obdobné projekty v prioritní ose 7 dosud schváleno 390 projektů s dotací z evropských fondů ve výši zhruba 1,63 mld. Kč. Maximální výše podpory na jeden projekt v LXV. výzvě činí 10 mil. Kč. V harmonogramu projektu uvedeném v žádosti o podporu v záložce „B“ žadatel uvede předpokládané datum ukončení realizace projektu, maximálně to musí být 31. 12. 2015. Podpořeny mohou být pouze ty projekty, u kterých bude 100 % nákladů zrealizováno a profinancováno v roce 2015. Podrobné informace k LXV. výzvě OPŽP jsou dostupné na této internetové adrese.

Zájemci o dotaci mohou své žádosti posílat od pondělí 23. února od 6 hodin ráno do 23. března 2015 do 16 hodin. Státní fond životního prostředí ČR žádosti přijímá elektronicky prostřednictvím informačního systému BENE-FILL, nebo je možné doručit je osobně na příslušná krajská pracoviště Fondu. V případě zaslání žádosti poštou je rozhodující datum a čas doručení a je třeba počítat s přiměřenou časovou rezervou.

Poznámky:

[1] Příjemci podpory jsou: Obce a města, příspěvkové organizace a organizační složky obcí a měst, svazky obcí, příspěvkové organizace a organizační složky krajů, kraje, organizační složky státu, příspěvkové organizace - stát, vysoké školy, spolky, církve a náboženské společnosti, obecně prospěšné společnosti, nadace, nadační fondy, ústavy, ostatní nepodnikatelské subjekty vlastněné z více než 50 % majetku obcemi či jinými veřejnoprávními subjekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…