MZV: Náměstek Kolaja na ministerském zasedání zemí EU a LAS v Káhiře

22.12.2016 9:13

Náměstek člena vlády Václav Kolaja vedl delegaci ČR na zasedání ministrů zahraničních věcí zemí EU a Ligy arabských států v Káhiře.

MZV: Náměstek Kolaja na ministerském zasedání zemí EU a LAS v Káhiře
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

V úvodu zasedání přítomní zhodnotili dosažený pokrok ve vzájemných vztazích od minulého ministerského zasedání v roce 2014 v Athénách a následně projednali aktuální regionální témata jako blízkovýchodní mírový proces, situaci v Libyi, Sýrii, Iráku či Jemenu. Ministři se také věnovali otázkám boje proti terorismu, migraci a humanitární pomoci zemím zasaženým probíhajícími konflikty. V závěru byla přijata společná deklarace EU a LAS ke všem projednaným otázkám.

Na okraji ministerského zasedání náměstek Kolaja společně s ministry zahraničí Visegrádské skupiny jednal s egyptským ministrem zahraničí Sámehem Šukrím. V4 se zajímala o současnou ekonomickou a politickou situaci v Egyptě a o pohled egyptské strany na dění v sousedních zemích. Diskutovali i možnosti další spolupráce mezi Visegrádskou skupinou a Egyptem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…