MZe ČR: Tvoříme klima pro budoucnost

27.12.2015 14:52

CI2, o. p. s. v rámci projektu "Zvyšování povědomí o adaptačních opatřeních na změnu klimatu v prostředí českých měst s využitím norských zkušeností" pořádá konferenci "Tvoříme klima pro budoucnost: Klimatická změna a adaptační opatření na místní a regionální úrovni". Konference se uskuteční v prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje ve dnech 26. a 27. ledna 2016.

MZe ČR: Tvoříme klima pro budoucnost
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

Změna klimatu je faktem, se kterým musíme počítat

P řesvědčilo nás o tom letošní léto a budou nás o tom přesvědčovat i nastávající sezóny. Většina lidí, organizací a obcí přitom postrádá informace o tom, jak se klima v nejbližších letech bude vyvíjet, a co to bude znamenat pro jejich domácnost, podnik či obec.

Lze klimatickou změnu zmírnit a lze se jí přizpůsobit? Jaké budou dopady na jednotlivé životně důležité sektory (zásobování vodou, zemědělství, lesnictví, zdraví, bezpečnost, budovy a infrastruktura či cestovní ruch)?

Na tyto otázky se pokusí odpovědět konference TVOŘÍME KLIMA PRO BUDOUCNOST , která je primárně změřená na projevy změny klimatu v Libereckém kraji, ale je otevřená účastníkům a zájemcům o problematiku z celé České republiky. Konference má ambici konfrontovat s faktem změny klimatu nejen „přesvědčené“, tj. experty ze státní správy, neziskových organizací i akademické sféry, ale i další zájemce.

K účasti zveme i zástupce „postižených“ sektorů – např. provozovatelů lyžařských areálů v regionu, aby se podělili o svůj přístup ke změně klimatu. Věříme, že tato forma setkání může přinést novou kvalitu v diskusi, která byla dosud poněkud jednostranná.

Konference se účastní i norští partneři projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…