Masarykova univerzita: Prorektor oceněn za zásluhy v oblasti kyberbezpečnosti

20.01.2022 11:19 | Tisková zpráva

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost ocenil prorektora MU Radima Polčáka za zásluhy v oblasti kyberbezpečnosti a za dlouholetou spolupráci s úřadem.

Masarykova univerzita: Prorektor oceněn za zásluhy v oblasti kyberbezpečnosti
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Prorektor pro rozvoj, legislativu a informační technologie Masarykovy univerzity Radim Polčák tento týden obdržel od Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost ocenění za zásluhy v oblasti budování bezpečnějšího kyberprostoru a za dlouholetou spolupráci s úřadem. Plaketu převzal z rukou ředitele úřadu Karla Řehky. 

Radim Polčák patří k předním odborníkům na kybernetickou bezpečnost v České republice. Vystudoval Právnickou fakultu MU a na fakultě od té doby vyučuje řadu předmětů, které se týkají se práva a kyberbezpečnosti. V roce 2012 o kybernetické bezpečnosti půl roku přednášel na DePaul University v Chicagu. Na přelomu let 2017 a 2018 působil také v Evropské komisi v Bruselu jako poradce v oblasti ochrany dat. 

Ve své činnosti se Radim Polčák věnuje propojování českého práva a informačních technologií. Podílel se například na vzniku Zákona o kybernetické bezpečnosti. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost s prorektorem spolupracuje mimo jiné na implementaci celoevropské směrnice o kybernetické bezpečnosti NIS při pracích na novele zákona českého zákona o kybernetické bezpečnosti.

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost byl založen v roce 2017 jako organizační složka státu. Sídlí v brněnské městské části Žabovřesky a působí jako koordinační orgán, který vydává opatření a zajišťuje prevenci, vzdělávání a metodickou podporu v oblasti kybernetické bezpečnosti. Věnuje se také analýze a sledování případných kybernetických hrozeb a rizik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

11:44 Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohosp…