Městská nemocnice Ostrava bude mít nový operační sál

27.07.2019 15:21

Oddělení ORL v Městské nemocnici Ostrava získá druhý operační sál. Po jeho dokončení se výrazně zkrátí čekací doby na operace.

Městská nemocnice Ostrava bude mít nový operační sál
Foto: ostrava.cz
Popisek: Městská nemocnice Ostrava

V Městské nemocnici Ostrava (MNO) v pavilonu H3 je budován druhý operační sál pro oddělení ORL - Otorhinolaryngologii. Hotový bude do konce září a vznikne na místě původního, který již neodpovídá současným náročným technickým a hygienickým požadavkům.

„Vybudování dalšího operačního sálu pro oddělení ušní, nosní, krční nám umožní provést vyšší počet plánovaných operačních výkonů, jak v lokální, tak i celkové anestézii. Objednací doby zejména k operacím štítné žlázy a nádorů příštítných tělísek jsou momentálně až čtyři měsíce. Po zprovoznění druhého operačního sálu se zkrátí na čtyři až šest týdnů. Během rekonstrukce můžeme očekávat zvýšený hluk a prašnost, naši práci budou ovlivňovat ale jen pár týdnů,“ uvedl ředitel MNO Petr Uhlig.

Ve druhém patře pavilonu H3 jsou prováděny stavební a dispoziční úpravy, součástí kterých je modernizace prostoru pro nový operační sál. Mění se také vnitřní rozvody a instalace, osvětlovací a otopná tělesa, povrch podlah a stěn. Instalována bude nová vzduchotechnika a interiérové vybavení. Náklady ve výši 11,2 milionu korun uhradí Fond pro rozvoj Městské nemocnice Ostrava.

V MNO bude po zprovoznění nového sálu pro ORL dohromady 17 operačních sálů, nejvíce – čtyři má k dispozici oddělení chirurgie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…