Městské lesy Vsetín umožnily neziskovým organizacím nasbírat si jablka z arboreta

31.10.2015 13:23

Městské lesy Vsetín nabídly vsetínským neziskovým organizacím možnost nasbírat si jablka z Arboreta v Semetíně. Letošní bohatá úroda jablek a hrušek tak dovolila nabídnout tyto typické valašské plody potřebným v okolí Vsetína.

Městské lesy Vsetín umožnily neziskovým organizacím nasbírat si jablka z arboreta
Foto: Městské lesy Vsetín
Popisek: Městské lesy Vsetín

Městské lesy Vsetín, které jsou správcem Arboreta v Semetíně, oslovily neziskové organizace na Vsetíně, aby si přišly nasbírat jablka a hrušky a použít je pro své klienty zdarma. „Jedná se o podzimní jablka výborné chuti, avšak nevhodná k uskladnění. Těší nás, že nabídku využily dvě organizace, a že je můžeme podpořit naším ovocem a pomoci jim tak ušetřit peníze, které by za jejich nákup musely vynaložit,“ objasnila cíl této aktivity Bohumila Holeňová, jednatelka Městských lesů Vsetín. Podle ní by Městské lesy Vsetín v této aktivitě chtěly pokračovat i v budoucnu. 

V říjnu se do Arboreta v Semetíně vydali klienti Domova Jitka. „Za tuto nabídku jsme byli moc vděční, protože jablka máme rádi. A to nejen k snědku, ale používáme je i nasušení nebo na výrobu vánočních věnečků,“ děkuje za klienty Domova Jitka Miroslava Jakubcová a dodává: „Byl to pěkný výlet a odvezli jsme si odtud nejen krásné zážitky, ale také plné čtyři koše jablek.“

Arboretum v Semetíně je rozděleno na dvě části. V té první je k vidění 108 kusů původních druhů ovocných stromů včetně plodů původních valašských ovocných dřevin, jako jsou jabloně, slivoně, hrušně nebo špendlíky. Ve druhé části pak roste více než tisíc cizokrajných dřevin a rostlin. Pracovníci arboreta je cíleně sázeli do jednotlivých oddílů, a to hlavně z hlediska geografického. Jsou zde dřeviny severní Ameriky, Asie i Evropy. V dendrologické sbírce planých i okrasných dřevin nalezneme zástupce snad ze všech koutů planety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…