Michael Oechsle vede strategické projekty v SAFINĚ

22.10.2013 9:33

Společnost SAFINA, a.s., vedoucí zpracovatel materiálu s obsahem drahých kovů ve střední a východní Evropě, s potěšením oznamuje, že rozšířila svůj expertní tým o Michaela Oechsleho (46), který je vedoucím strategických projektů.

Michael Oechsle vede strategické projekty v SAFINĚ
Foto: archiv
Popisek: Zlaté cihly, ilustrace

Dříve než Michael Oechsle nastoupil do společnosti SAFINA v České republice, působil v rámci své profesní kariéry řadu let v zahraničí. Své široké znalosti v oblasti zpracování drahých kovů získal nejen v rodném Německu, ale také v Belgii, na Tchaj-wanu nebo ve Spojených státech amerických. Jeho současným úkolem je vést oddělení strategických projektů, což vyžaduje kromě hlubokých technických znalostí také kvalitní manažerské schopnosti.

V minulosti zastával pozici vedoucího výzkumu v německé společnosti Centrotherm, významném globálním technologickém poskytovateli řešení v oblasti fotovoltaiky, polovodičů a mikroelektroniky. Oechsle byl zodpovědný za konsolidaci obchodních aktivit a implementaci nové strategie. Obdobnou pozici měl předtím ve společnosti GfE Fremat, součásti skupiny AMG, která se zaměřuje na metalurgická řešení pro energetický průmysl, oblasti výzkumu vesmíru a infrastruktury. Znalost drahých kovů posiloval i ve společnosti UMICORE, kde působil v letech 1998 – 2009, vybrané etapy strávil v zahraničních pobočkách.

Pro Oechsleho je práce v SAFINĚ první pracovní zkušeností v České republice a je odhodlán se plně zapojit nejen do vývoje technologických procesů probíhajících v SAFINĚ, ale být aktivní i při utváření rozvoje a přidané hodnoty společnosti. Michael Oechsle vystudoval Technickou univerzitu v Mnichově, kde získal později rovněž doktorský titul. Mezi jeho zájmy patří outdoorové aktivity, nejvíce jízda na horském kole, vysokohorská turistika a běh na lyžích.

„Michael Oechsle je jedním z našich předních zahraničních odborníků. Jsme velmi rádi, že se stal členem našeho týmu a přijal pozici vedoucího strategických projektů, což ještě upevnilo pozici SAFINY jako lídra v inovacích v oblasti drahých kovů,“ řekl Tomáš Plachý, generální ředitel SAFINA.

SAFINA, a.s. je společností s uceleným výrobním programem v oblasti zpracování a výroby produktů z drahých a neželezných kovů, včetně jejich recyklace.

Hlavní průmyslová zaměření společnosti jsou výroba a recyklace pro elektrotechnický, automobilový, chemický a sklářský průmysl. Klíčovou činností společnosti je také výroba a prodej investičních drahokovových destiček a slitků, které se vyrábí především z kovů jako je zlato, stříbro a platina. Výroba SAFINY je založena na environmentálním managementu a nejnovějších inovacích v oboru. Své obchodní aktivity směřuje nejen na evropský kontinent, který je prioritní, ale orientuje se i na další teritoria, především Asii, Severní Ameriku a Ruskou federaci. SAFINA zaměstnává celkem 225 osob a její obrat v roce 2012 tvořil 4,7 mld. Kč. SAFINA, a.s. sídlí v obci Vestec u Prahy, kde se nachází centrála a výrobní komplex společnosti. Společnost SAFINA se opakovaně umístila v prestižním žebříčku Czech Top 100 a v roce 2012 získala významné postavení v soutěži Exportér roku. Rovněž obsadila třetí místo v kategorii Nejlepší zaměstnavatel v soutěži Český PATRON  2012. SAFINA, a.s. je členem švýcarské skupiny SAFICHEM GROUP, společně s dalšími firmami Chemoprojekt, a.s., CHEMOPROJECT NITROGEN a.s., TECHNOEXPORT, a.s., VUAB Pharma a.s. a PACOVSKÉ STROJÍRNY, a.s.

www.safina.cz 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…