Mimořádná akce ČOI zajistila zboží v hodnotě téměř 700 tisíc

24.04.2017 9:15

Opakované porušení práv duševního vlastnictví se tradičně objevuje v příhraničních oblastech na tržnicích. To potvrdila i mimořádná kontrola České obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje v obci Hřensko, při které inspektoři zajistili 1 430 kusů napodobenin v celkové hodnotě originálů 676 800 korun.

Mimořádná akce ČOI zajistila zboží v hodnotě téměř 700 tisíc
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

V první polovině dubna 2017 uskutečnili inspektoři Ústeckého a Libereckého kraje 6 kontrol na tržnici v příhraniční obci Hřensko. Pochybení zjistili u 4 stánkových prodejců. Jednalo se o prodej zboží porušující některá práva k duševnímu vlastnictví. ČOI zajistila celkem 1 430 kusů napodobenin (1 168 kusů CD a 262 kusů DVD nosičů) v  hodnotě originálů 676 800 Kč. Dále inspektoři zjistili špatné ocenění nabízeného zboží a nevydání dokladu o zakoupení výrobku.

V případě napodobenin CD a DVD bude zahájeno s prodejci správní řízení a nosiče po nabytí právní moci budou zlikvidovány. Inspektoři uložili na místě 2 pokuty za 2 000 Kč. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…