Ministerstvo dopravy: Demontáž billboardů byla zcela oprávněná a v souladu se zákonem

09.10.2017 20:07

Vyjádření Ministerstva dopravy k odstraňování billboardů a nepravdivým tvrzením Svazu provozovatelů venkovní reklamy

Ministerstvo dopravy: Demontáž billboardů byla zcela oprávněná a v souladu se zákonem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Ředitelství silnic a dálnic dnes na pokyn ministerstva dopravy začalo odstraňovat první nelegální billboardy u dálnic. Svaz provozovatelů venkovní reklamy na tento zákonem stanovený postup reagoval v tiskové zprávě tvrzením, podle nějž ŘSD koná na základě osobního pokynu ministra dopravy Dana Ťoka a demontovalo údajně legální reklamní zařízení, které má nájemní smlouvu, povolení a propaguje provozovnu vzdálenou do 200 metrů. Obě tato sdělení jsou zcela nepravdivá, dovolte mi tedy prosím na ně reagovat.

Dnešní demontáž byla zcela oprávněná a v souladu se zákonem. I kdyby reklamní zařízení sloužilo k označení provozovny, muselo by být pro tento případ schváleno silničním správním úřadem, kterým je ministerstvo dopravy. Schváleno k takovému zvláštnímu užívání nebylo. Jednalo se proto o nelegální billboard, který měl být odstraněn. Samotný obsah reklamního zařízení není rozhodující. Jeho provozovatel dostal výzvu, aby podle zákona billboard odstranil, od silničního správního úřadu, nešlo o žádný osobní pokyn ministra dopravy. Jelikož tak provozovatel neučinil, ŘSD přistoupilo k odstranění reklamního zařízení.

Citace ministra dopravy Dana Ťoka:

„Očekával bych, že se majitelé billboardů budou chovat podle zákona a billboardy odstraní. Pokusů a triků jsem už v tomto směru viděl hodně a jsou velmi úsměvné. Předně je potřeba dodržovat zákon. Chcete-li označení provozovny, tak takové povolení na označení provozovny musí splňovat nějaké podmínky a hlavně ho musí ve správním řízení povolit silniční správní úřad. Jestliže je billboard označen jako billboard a schválen jako billboard, tak se přelepením žádným plakátem nestane označením provozovny. Myslím, že takové triky nejsou důstojné ani nás, ani majitelů reklamních společností.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.