Ministerstvo dopravy pokročilo v jednání se společností Kapsch v otázce přípravy mýtného tendru po roce 2016

08.07.2015 15:45

Ministerstvo dopravy v posledních týdnech zrychlilo jednání s firmou Kapsch, která pro stát provozuje tuzemský mýtný systém, v otázce spolupráce při přípravě mýtného tendru.

Ministerstvo dopravy pokročilo v jednání se společností Kapsch v otázce přípravy mýtného tendru po roce 2016
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

„Tři pracovní skupiny věnující se oblastem technickým, právním a dokumentačním se schází každý týden. Stávající mýtný provozovatel vyjádřil ochotu poskytnout informace o systému třetím osobám,“ říká Jan Chovanec, šéf přípravného týmu ministerstva. Podle něj se rychle postupuje v mnoha nejasných otázkách. „Kapsch pokračuje ve vstřícném přístupu vůči státu,“ potvrzuje ministr dopravy Dan Ťok.

Hlavními oblastmi pro diskusi státu s firmou Kapsch je poskytnutí dokumentace k mýtu dříve, než po uplynutí prosince 2016 a poskytnutí součinnosti při přechodu na nového provozovatele. Podle Chovance Kapsch vyjádřil ochotu poskytnout informace třetím osobám dříve, než bude ukončena smlouva. Stát by zajistil, že informace obdrží  jen kvalifikovaní uchazeči o tuto  veřejnou zakázku  a výlučně v souvislosti s přípravou tendru.

Pokud jde o samotnou součinnost, Kapsch deklaroval svou připravenost s tím, že tyto prvky spolupráce vyžadují určitou úroveň řídících a odborných schopností na obou stranách (nový dodavatel a Kapsch), a proto je zapotřebí předem vyjasnit otázky odpovědnosti a jasnou strukturu projektu. „Jak už to vyjádřil majitel holdingu Georg Kapsch při schůzce s panem ministrem, chceme státu vyjít maximálně vstříc v obtížném procesu soutěžení mýtného provozovatele po roce 2016,“ říká Karel Feix, generální ředitel Kapsch v České republice. Feix potvrzuje, že Kapsch se jako globální mýtný lídr tendru v každém případě zúčastní. „Naše součinnost musí mít proto své limity, jak varují naši právníci. Rozhodně se nezúčastníme přípravy zadávací dokumentace tendru, protože by nás to mohlo diskvalifikovat ze samotné soutěže,“ vysvětluje Karel Feix z Kapsche. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…