Ministerstvo financí: Letiště Praha využívají k repatriacím tisíce Čechů

22.03.2020 20:40

Letiště Václava Havla Praha zůstává díky rozhodnutí vlády České republiky i nadále otevřené pro všechny přílety i odlety. Na včerejší den, tj. na sobotu 21. března 2020, zůstaly například naplánované přílety z destinací jako Amsterdam, Londýn, Moskva, Paříž, Minsk, Istanbul, Dubaj nebo Dauhá.

Ministerstvo financí: Letiště Praha využívají k repatriacím tisíce Čechů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Díky tomu je zajištěna možnost návratu pro tisíce Čechů, kteří jsou stále v zahraničí a chtějí se vrátit zpět domů do České republiky. Vzhledem ke spojení s velkými přestupními letišti, jako je Paříž, Londýn, Dubaj nebo Dauhá je zajištěna možnost návratu také pro Čechy ze vzdálenějších destinací v Americe nebo Asii.

Od 16. března 2020, kdy vstoupilo v platnost opatření vlády ČR, podle kterého mohou na území České republiky vstoupit pouze občané ČR nebo cizinci s trvalým či přechodným pobytem nad 90 dnů, kteří pobývali v době vyhlášení nouzového stavu mimo ČR, přiletělo na Letiště Václava Havla Praha přibližně 13.500 cestujících a uskutečnilo se zde 292 příletů, a to včetně cargo letů, charterových letů a privátních letů.

Letiště Václava Havla Praha zůstává otevřené také s ohledem na svou pozici kritické infrastruktury, skrze kterou mohou být realizovány repatriační charterové lety, ale také lety přivážející do České republiky humanitární či jinou pomoc, nebo lety uskutečňované za účelem zdravotnického zásobování. Několik takových letů je na Letišti Václava Havla Praha naplánováno v těchto dnech.

Ačkoliv bude letecký provoz na Letišti Václava Havla Praha rovněž v následujících dnech slábnout a počet realizovaných letů se v důsledku nižší poptávky bude snižovat, pořád zůstává největší letiště v České republice i v nejbližších dnech pro české cestující jednou z možností, jak se vrátit ze zahraničí domů do ČR.

Všem českým občanům, kteří plánují návrat domů, proto doporučujeme, aby vyžili momentální možnosti a neprodleně kontaktovali svou leteckou společnost, která jim v rámci svých stávajících provozních kapacit může nabídnout řešení pro návrat. S ohledem na rychle se snižující kapacity na straně leteckých společností cestujícím důrazně doporučujeme, aby tak učinili skutečně co nejdříve.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…