Ministerstvo financí si prohlédlo 1348 návštěvníků

01.10.2018 12:54

Historicky druhý den otevřených dveří Ministerstva financí ve dne 28. září 2018 navštívilo 1348 návštěvníků, kteří absolvovali zhruba 1,5 hodinu trvající komentovanou prohlídku.

Ministerstvo financí si prohlédlo 1348 návštěvníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Další stovky lidí se zúčastnily doprovodného programu ve Vojanových sadech. Akce byla součástí oslav 100. Výročí vzniku Československa. Návštěvníci měli možnost si v doprovodu průvodců prohlédnout vzácný komplex budov úřadu, kdy nejstarším traktem je bývalý chrám bosých karmelitánek z roku 1655. Bohatý program zahrnoval v průběhu celého dne prohlídku historických bankovek a dluhopisů ze Státní tiskárny cenin, návštěvu zasedací místnosti, kde probíhají tiskové konference a porady vedení ministerstva, interaktivní prohlídku agendy Úřadu pro zatupování státu ve věcech majetkových nebo ukázku vybavení, služebních psů a činnosti Celní správy.

„Snad se nám podařilo ukázat, že Ministerstvo financí není jen o nudném počítání čísel a nepříjemném stanovování daní. Zájem předčil naše očekávání, u drtivé většiny návštěvníků jsme se setkávali s velmi pozitivními ohlasy. Chtěla bych jim všem poděkovat, že se část svátečního dne rozhodli strávit u nás na Ministerstvu financí,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…