Ministerstvo kultury: Soutěžní sekce festivalu v Les Arcs uvede krátký film Rekonstrukce

15.12.2018 16:59

Snímek Rekonstrukce byl na festivalu ve francouzském Les Arcs zařazen do soutěžní sekce krátkých filmů. Příběh chlapce, který se dostane do vězení pro mladistvé za brutální vraždu bezdomovce, režíroval Jiří Havlíček a Ondřej Novák.

Ministerstvo kultury: Soutěžní sekce festivalu v Les Arcs uvede krátký film Rekonstrukce
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

V letošním roce byl vybrán i do soutěže na festivalu ve švýcarském Locarnu. Česká republika má podíl i na dvou koprodukcích, které budou na festivalu uvedeny, a to snímku Agnieszky Holland Přes kosti mrtvých a filmu Útěk od Angieszky Smoczynské.

Na souběžně pořádaném koprodukčním trhu proběhne prezentace projektu Posel od režiséra Ivana Ostrochovského. Všechny tři filmy vznikly za podpory Státního fondu kinematografie. Desátý ročník festivalu začíná v sobotu 15. prosince a bude trvat do 22. prosince.

"Zařazení českých filmů do programu a prezentace na koprodukčním trhu není jedinou aktivitou v Les Arcs. Spolupráce, kterou jsme s festivalem navázali, dává příležitost prezentovat ČR jako zajímavého partnera a posílit spolupráci v oblasti evropské koprodukce," uvedla ředitelka Státního fondu kinematografie Helena Bezděk Fraňková. „Partnerství s festivalem v Les Arcs je součástí našich dlouhodobých zahraničních aktivit, a proto jsme i letos vybrali čtyři české producenty, aby se zapojili se do programu koprodukčního trhu," dodala vedoucí Czech Film Center Markéta Šantrochová.

Programu se zúčastní Dagmar Sedláčková ze společnosti MasterFilm, která produkovala výše uvedenou Rekonstrukci, podílela se na koprodukcích Dobrá Smrt, Bille, Můj děda je z Marsu. Další z producentů Pavel Strnad (Negativ) koprodukoval výše uvedený snímek Posel a je producentem filmu Národní třída, který právě natáčí Štěpán Altrichter. Nebo snímku Venku Michala Hogenauera, který byl na filmovém trhu v Les Arcs, v sekci Works in Progress prezentován minulý rok. Pavel Strnad realizoval také filmy Bába z ledu, která letos získala Českého lva, snímek Alois Nebel nebo koprodukce Zázrak, Sputnik, Milovaní. Třetí českou producentkou v Les Arcs bude Monika Kristl (Dawson Films), která produkuje film Na střeše režiséra Jiřího Mádla, který se nachází v současné době ve fázi postprodukce. V minulosti pracovala například na filmu Tři sezony v pekle nebo minoritní koprodukci Krycí jméno Holec. Čtvrtým českým producentem na festivalu bude Danny Holman ze společnosti Bionaut, která realizovala film Radima Špačka Místa a podílí se na přípravě filmů Rosa & Dara a jejich velké prázdninové dobrodružství nebo snímku Sara polského režiséra Jana Komasy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…