Ministerstvo pro místní rozvoj: Kde fondy EU pomáhají

19.11.2021 10:57 | Tisková zpráva

V sobotu 20. listopadu představí Ministerstvo pro místní rozvoj Žďár nad Sázavou. V rámci pokračování online dnů otevřených dveří se diváci na sociálních sítích Facebooku nebo Youtube dozvědí, jak fondy EU pomohly obyvatelům vybraných měst.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Kde fondy EU pomáhají
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Vysílání představí nejen známá místa, jako broumovský klášter nebo žďárský poutní kostel na Zelené hoře, který je zapsán jako památka UNESCO. 

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí
Zájemci navíc uvidí i další atraktivní lokality, jako moderní sportovní areály nebo muzea popřené z evropských fondů. Zhruba dvouhodinový živý přenos zahajujeme vždy v 10.00 hod.

„Online Dny otevřených dveří jsme si s úspěchem vyzkoušeli už na jaře. Jejich výhodou je to, že mohou mít neomezený počet účastníků, kteří program sledují z pohodlí svého domova,“ uvedla Daniela Grabmüllerová, náměstkyně pro řízení Sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů. „Návštěvníci sice uvidí lokality pouze virtuálně, zato jim stihneme představit více zajímavých míst. Doufáme, že zájemcům dáme lákavé tipy na místa, která pak třeba sami navštíví a na vlastní oči uvidí, kde konkrétně Broumovu a Žďáru pomohly fondy EU,“ dodala Grabmüllerová.

Virtuální návštěvu Broumova mohli zájemci sledovat 13. listopadu od 10:00.  Během online přenosu účastníci navštíví impozantní komplex místního kláštera, unikátní dřevěný kostelík Panny Marie nebo výstavní síň broumovských umělců LokArt. Aktivní diváky určitě zaujme workoutové hřiště nebo sportovně-kulturní areál Koupálo v blízkých Janovičkách.

Dvouhodinové online vysílání ze Žďáru nad Sázavou je připraveno na 20. listopadu od 10:00. V rámci přenosu se představí oceněné Muzeum nové generace, akce ukáže i místní skautskou klubovnu a samozřejmě nezapomene ani na místní chloubu – Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, který je zařazený na seznam památek UNESCO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…