Ministerstvo spravedlnosti: Ministryně se sešla s nejvyšším státním zástupcem

22.07.2021 18:33

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová se pracovně setkala s novým nejvyšším státním zástupcem Igorem Střížem. Projednali otázky týkající se zákona o státním zastupitelství, systemizační dohodu, konkrétní personální změny na NSZ a rozpočet.

Ministerstvo spravedlnosti: Ministryně se sešla s nejvyšším státním zástupcem
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

„S panem doktorem Střížem jsem otevřela záležitost týkající se zákona o státním zastupitelství. Již v médiích zaznělo, že by mnou předložený zákon chtěl z vlády stáhnout a předložit jeho novelu. Konkrétní návrhy připraví. Řešit je ale bude až nová vláda vzešlá z podzimních voleb,“ uvedla Marie Benešová.

Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž doplnil, že by chtěl současný návrh zákona přepracovat. „Soustava státního zastupitelství musí být zákonem jasně ukotvena. Pozice nejvyššího státního zástupce by pak měla být časově vymezena. Současný stav není vyhovující,“ řekl Stříž.

Během jednání ministryně a nejvyšší žalobce dále hovořili o systemizační dohodě, které je před podpisem, o představách fungování NSZ, počtu státních zástupců a konkrétních personálních opatřeních. Zmínili také rozpočet a požadavky na financování některých konkrétních rozpracovaných projektů, jako je např. pokračování prací na elektronickém informačním systému SZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…