Ministerstvo spravedlnosti umožňuje více se zapojit do otevřeného vládnutí v České republice

18.03.2022 14:21 | Tisková zpráva

Ministerstvo spravedlnosti dnes, 18. března 2022, vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčního plánu České republiky Partnerství pro otevřené vládnutí. Cílem vyhlášených veřejných konzultací je shromáždění návrhů na závazky České republiky v oblasti otevřeného vládnutí, které by mohly v následujících dvou letech přispět k otevřenějšímu vládnutí v České republice.

Ministerstvo spravedlnosti umožňuje více se zapojit do otevřeného vládnutí v České republice
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Cílem veřejných konzultací je prostřednictvím spolupráce a dialogu s občany, neziskovými organizacemi, akademickou sférou, profesními komorami a dalšími profesionály ve svých oborech navrhnout a přijmout takové závazky, které principy otevřeného vládnutí naplňují.

Otevřené vládnutí je založeno na hodnotách transparentnosti, odpovědnosti za své jednání a zapojování veřejnosti do procesů rozhodování a nastavování politiky a v neposlední řadě i poskytování smysluplné zpětné vazby. Posláním mezinárodní iniciativy Partnerství pro otevřené vládnutí je pak ve svých členských státech otevřené vládnutí podporovat. Návrhy na závazky je možné zaslat písemně, e-mailem nebo poštou nejpozději do 5. dubna 2022.

Návrhy je možné přijít prezentovat také osobně (i on-line) na veřejný workshop, který se uskuteční dne 11. dubna 2022 a kterým bude první kolo veřejných konzultací ukončeno. Předchozí registrace na workshop je nutná.

Více informací o způsobu zaslání návrhu závazků a požadavcích na ně, o možnosti přihlášení na veřejný workshop a o zapojení České republiky do Partnerství pro otevřené vládnutí najdete na stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…