Ministerstvo vnitra se opětovně zúčastní mezinárodního veletrhu "FOR ARCH 2018"

13.09.2018 7:36

Ministerstvo vnitra se pravidelně již několik let účastní mezinárodního veletrhu FOR ARCH. Na veletrhu i v letošním roce, ve dnech 18. - 22. září 2018, budou experti Ministerstva vnitra a Policie ČR nabízet občanům užitečné rady a informace v oblasti prevence kriminality zejména k zabezpečovací technice, ostraze a ochraně objektů. Rezortní expozice bude umístěna v Poradenském centru v hale č. 4 - 4B21.

Ministerstvo vnitra se opětovně zúčastní mezinárodního veletrhu "FOR ARCH 2018"
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

V expozici Ministerstva vnitra bude možné získat informace o Programu Bezpečná lokalita či o preventivním programu Bezpečná země. Program Bezpečná lokalita přispívá k postupné pozitivní změně v chování obyvatel k vlastnímu i společnému majetku a k jeho následné ochraně. Program vhodně doplňuje ostatní programy prevence kriminality na místní úrovni především zájmem a iniciativou konkrétních občanů řešit bezpečnostní otázky a situace. Projektem Bezpečná země se snažíme informovat v co nejširším měřítku veřejnost o všech možnostech a způsobech řešení zabezpečení prostřednictvím mechanických zábranných a zámkových systémů. Má ji zároveň poučit o tom, na co si dávat pozor, jak správně postupovat při výběru či jak vytvořit co nejefektivnějším způsobem skutečně účinnou ochranu. Autorem projektu je Cech mechanických zámkových systémů ČR a Ministerstvo vnitra převzalo nad tímto projektem záštitu.

Ministerstvo vnitra ve spolupráci s pořádající společnostní ABF připravilo i doprovodný program veletrhu. Konkrétně se jedná o dvě odborné konference, které se budou konat dne 19. září 2018. Dopolední část s názvem "Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům" je neveřejná a přístupná pouze pro experty Ministerstva vnitra, Policie ČR, Cechu mechanických zámkových systémů ČR a další specialisty. Odpolední část s názvem "Bezpečná škola - základ bezpečné obce" je opět určena pro pozvané experty včetně zástupců škol a školských zařízení.

Připravovaná expozice Ministerstva vnitra včetně doprovodného programu na veletrhu FOR ARCH 2018 je tak především zaměřena na oblast bezpečnosti osob a majetku. Jde o aktivitu, která vytváří bezpečné podmínky pro spokojený život našich občanů.

Volná vstupenka na veletrh ke stažení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…