Ministerstvo zdravotnictví: Národní hodnocení spokojenosti pacientů

07.04.2021 15:16

Ministerstvo zdravotnictví v roce 2020 zahájilo realizaci projektu Národní hodnocení spokojenosti pacientů (dále jen NHSP), jehož cílem je standardizace plnění povinnosti poskytovatelů lůžkové zdravotní péče, vyplývající ze standardu 1.5. minimálních požadavků pro zavedení interního systému hodnocení kvality a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb dle § 47 odst. 3 písm. b) zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování, ve znění pozdějších předpisů, na národní úrovni.

Ministerstvo zdravotnictví: Národní hodnocení spokojenosti pacientů
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

V roce 2020 byl realizován formou pilotního projektu, a účastnilo se jej pouze 5 vybraných poskytovatelů zdravotních služeb. V roce 2021 bude již zahájen oficiální 1. ročník projektu, do kterého se v případě zájmu mohou přihlásit všichni poskytovatelé lůžkové péče dle postupu stanoveného národní metodikou NHSP.

V případě zájmu o aktivní participaci či pro více informací jsou Vám k dispozici webové stránky https://spokojenost.mzcr.cz/, kde jsou uveřejněny komplexní informace týkající se realizace a harmonogramu projektu, včetně národní metodiky a dotazníku spokojenosti pacientů.

Byť stávající metodika projektu stanovuje realizační dobu sběru dotazníků spokojenosti pacientů na období od 1. do 31. května 2021, bylo vzhledem k přetrvávajícím tíživým okolnostem v souvislosti s onemocněním COVID-19 rozhodnuto o odložení zahájení projektu, resp. vlastního dotazníkového šetření na termín od 1. do 31. října 2021, jak tomu bylo též v předchozím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…