Ministryně Karla Šlechtová v Jihočeském kraji ocenila přínos přeshraniční spolupráce

06.08.2015 14:05

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová první srpnovou středu navštívila Jihočeský kraj. Vyzdvihla především program přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Bavorsko, který se dlouhodobě řadí mezi nejúspěšnější z celé Evropské unie.

Ministryně Karla Šlechtová v Jihočeském kraji ocenila přínos přeshraniční spolupráce
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Jihočeský kraj v sobě skrývá obrovský potenciál vzhledem k dlouhodobě stabilnímu růstu, který klade důraz na tradiční odvětví v regionu. V pozadí nezůstávají ani ambice v oblasti podpory cestovního ruchu, a to díky turisticky atraktivní přírodě a krásné krajině s velkou koncentrací kulturních památek zapsaných na seznamu UNESCO. Nabídla jsem Jihočeskému kraji služby agentury CzechTourism v oblasti propagace turisticky atraktivních míst v území. K všestrannému rozvoji  Jihočeského kraje může přispět pochopitelně i program přeshraniční spolupráce České republiky se Svobodným státem Bavorsko, který je vzorovým příkladem toho, jak zřetelně jsou evropské peníze prospěšné pro kraje. Na tento trend se pokusí program přeshraniční spolupráce v programovém období 2014-2020 mezi těmito regiony navázat,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Dopoledne se ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová setkala se zástupci regionu, včetně hejtmana Jihočeského kraje a představitelů města České Budějovice. V průběhu jednání se zúčastnění seznámili s hlavními prioritami  Ministerstva pro místní rozvoj a především s dalšími plány  a možnostmi podpory pro kraje, o kterých ministryně Šlechtová informuje na svých cestách po naší zemi. „Během debaty jsme probrali kompletně všechno, agendy ministerstva  a hlavně já jsem si také vyslechla jejich problémy a od toho také po krajích České republiky jezdím, protože já to chci slyšet a cítím to jako svou povinnost,  chci, aby zástupci krajů, měst a obcí věděli, že mají v Ministerstvu pro místní rozvoj oporu, “ dodala Karla Šlechtová.

Po věcných rozhovorech si účastníci setkání prohlédli Jihočeský vědeckotechnický park v Českých Budějovicích, který slouží k podpoře průmyslového výzkumu a vývoje, a poté jejich cesta pokračovala do Českého Krumlova. Zde si ministryně Šlechtová prohlédla unikátní sbírku fotografií a především dobových snímků v Muzeu Fotoatelier Seidel, které je nevšední pro svoji autentičnost, a dostalo se i na prohlídku areálu kláštera v Českém Krumlově. Oba tyto projekty byly podpořeny z evropských dotací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…